2024-05-05 22:03

Ministrul Vîlceanu, IRONII la adresa colegului său de Guvern, Marius Budăi: ”Ce pot să-i zic, multă baftă!”

 |  22:08
Ministrul Vîlceanu, IRONII la adresa colegului său de Guvern, Marius Budăi: ”Ce pot să-i zic, multă baftă!”

Ministrul fondurilor europene, liberalul Dan Vîlceanu, a ironizat, luni, la briefingul de presă după ședința de guvern, o declarație a colegului său de la Muncă, social-democratul Marius Budăi, care declarase la Digi24 că nu a intenționat să renegocieze PNRR la Bruxelles, ci doar să opțină o „optimizare” a reformelor cerute pentru pensii.

„Văd că domnul ministru Budăi a renunțat la renegociere și vrea optimizare. Ce pot sa îi zic, multă bafta cu optimizarea!” - a comentat Dan Vîlceanu.

Ministrul muncii, Marius Budăi, a afirmat sâmbătă, la Digi24, că PSD dorește doar o „optimizare în anumite puncte” a PNRR, ceea ce regulamentul Comisiei Europene permite.

Ministrul a făcut această precizare după ce Comisia Europeană a precizat că doar în cazul în care o țară nu mai poate duce la îndeplinire PNRR-ul, din motive excepționale, cum ar fi dezastre naturale de dimensiuni istorice, s-ar putea renegocia Planul de Redresare și Reziliență. Lămuririle au fost date în contextul discuțiilor din spațiul public, adesea contradictorii, în legătură cu intenția PSD de a renegocia PNRR la capitolul pensii.

„Comisia s-a referit la o renegociere per total a PNRR. Noi nu am spus așa ceva, noi am scris și în programul de guvernare, am spus și în discuțiile pe care le-am avut în Coaliție, despre o optimizare în anumite puncte. Până în decembrie am îndeplinit jaloanele pe care le aveam de îndeplinit, suntem în interiorul trimestrului 1, imediat o să anunț un alt jalon îndeplinit ce ține de Ministerul Muncii, în februarie avem acordul cu Banca Mondială semnat pentru asistența tehnică în reforma pensiei și a salarizării... Nu ne dorim sub nicio formă să punem în pericol implementarea PNRR. Din contră, suntem extrem de determinați să implementăm acest PNRR și reformele legate de PNRR. (...) Nu s-a spus niciodată că vrem să renegociem PNRR din temelii, dar o optimizare este necesară. Iar regulamentul european de implementare a PNRR prevede acest lucru. Nu vorbim de o renegociere când se întâmplă o catastrofă sau nu știu ce alte chestiuni”, a declarat ministrul Muncii, la Digi24.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-02-14



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE