2022-01-29 00:25

Ministrul Finanțelor, contre cu primarul Nicușor Dan: ”Intrăm într-o retorică a VICTIMIZĂRII personale”

 |  23:15
Ministrul Finanțelor, contre cu primarul Nicușor Dan: ”Intrăm într-o retorică a VICTIMIZĂRII personale”

Adrian Câciu (PSD), noul ministru al Finanțelor, l-a acuzat pe Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, că-și face marketing politic din problema termoficării în București.

Acum, ministrul Finanțelor a precizat că el vrea să acționeze instituțional și că primăriile primesc resurse financiare de la bugetul de stat nu oricum, ci în baza unui algoritm prevăzut în lege: „Nu se fac excepții pentru Primăria Capitalei, nu se fac abuzuri pentru sau împotriva Primăria Capitalei”.

„Problema termiei se rezolvă de către Ministerul Dezvoltării. Primăriile, toate care au încălzire centralizată, fac niște solicitări la Ministerul Dezvoltării și să se dă o Hotărâre de Guvern de alocare a sumelor necesare, dacă nu au fost deja alocate pentru finalul de an. A mai fost o alocare acum o lună către mai multe primării.

Discuția face deliciul presei pentru că Nicușor Dan a ales să facă, am spus și-mi asum să spun, marketing politic pe această problemă, introducând în discuție instituții care nu au legătură directă cu domnia sa, în contextul în care problemele bucureștenilor rămân.

Eu n-aș vrea să fac o polemică politică nici cu Nicușor Dan, nici cu altcineva, vreau să procedez instituțional. Nicușor Dan depune documentația la Ministerul Dezvoltării, iar acesta centralizează toate solicitările de la primării, cere Ministerului de Finanțe suma necesară per total și atunci se aprobă în Guvern o Hotărâre”, a declarta Câciu, pentru B1 TV.

„Nu e o chestiune între ministrul de Finanțe și Nicușor Dan.

Pe partea de finanțare care vine de la bugetul de stat, primăriile primesc resurse financiare în baza unor algoritmi de calcul prevăzuți în Legea finanțelor publice, respectiv repartizarea impozitului pe venit. Deci e un altgoritm, nu se fac excepții pentru Primăria Capitalei, nu se fac abuzuri pentru sau împotriva Primăria Capitalei.

Intrăm într-o retorică a victimizării personale în care eu nu vreau să intru. Eu voi acționa în beneficiul întregii țări”, a mai declarat ministrul Adrian Câciu.

Recent, Dan a anunțat, pe Facebook, că vrea o întrevedere cu ministrul de Finanţe pentru a-i prezent situaţia financiară a Primăriei Capitalei. Într-un comentariu la aceeași postare, Câciu i-a scris primarului că „aş fi preferat să mă sunaţi, dumneavoastră aţi preferat marketingul”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE