2024-05-09 04:04

Ministrul Bode PROMITE că nu vor fi blocate angajările în MAI

 |  22:33
Ministrul Bode PROMITE că nu vor fi blocate angajările în MAI

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat miercuri seara că în coaliție s-a discutat ca acolo unde există deficit de personal, cum ar fi la ordine publică sau la ministerul apărării, concursurile pentru ocuparea posturilor vacante să nu fie blocate.

Lucian Bode a explicat că ministerul de Interne are 30 de mii de efective lipsă, asta fiind una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă.

"În coaliție s-a discutat și despre faptul că acolo unde se impune, și am dat exemplu ordinea publică, dar și la ministerul Apărării  Naționale, și în alte domenii sensibile, cu deficit mare de personal, pe baza unor memorandumuri aprobate în guvern, cu justificări foarte bine fundamentate, aceste concursuri de ocupare a posturilor vacante nu vor fi blocate", a declarat ministrul Afacerilor Interne, la TVR Info.

"La Inspectoratul General pentru Situații de Urgență avem un memorandum aprobat în urmă cu doi ani de zile  care este în desfășurare și care  menționează  printre altele angajarea a 8000 de pompieri. Anul trecut am avut procedura de recrutare din sursă externă. Aproape 5000 de angajați au intrat în MAI prin această procedură  - recrutare din sursă externă", a mai explicat Bode.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-05-03



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE