2024-05-06 11:51

Mii de participanți la protestul AUR din București

 |  13:16
Mii de participanți la protestul AUR din București

Protestul AUR anunțat pentru duminică dimineață, a început în jur de ora 10.00. Manifestanții s-au întâlnit la Ploiești și au plecat în coloană de mașini pe autostradă spre București.

Liderul George Simion spune că întreg convoiul de mașini se va plimba prin București, Universitate, Piața Victoriei, Ambasada Rusiei și Piața Constituției. De aici se va pleca în marș pe jos spre Piața Universitate, Piața Victoriei și Palatul Cotroceni.

“La ora 14.00, în Piața Universității vor ține discursuri reprezentanți ai mai multor asociații, sindicate și partide, după care se va merge pe jos spre Palatul Cotroceni.

Alianța pentru Unirea Românilor îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că nu reprezintă interesele românilor în conflictul din Ucraina și că este total absent din politica internațională. Totodată, cerem autorităților să adopte toate măsurile necesare pentru a asigura protecția umanitară a etnicilor români din Ucraina.

La marș se va protesta, de asemenea, față de facturile la energie care nu mai pot fi plătite, față de prețul crescut la carburanți, față de locurile de muncă pierdute, față de reforma în sănătate, pentru încetarea stării de alertă pe motiv de pandemie și pentru tot ce trebuie schimbat în România", anunță AUR.

Sute de autovehicule şi circa 2.000 de persoane au plecat, duminică dimineaţă, de la Parcul Municipal Vest din Ploieşti către Bucureşti, pentru a participa la un protest organizat de Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) împotriva autorităţilor, dar şi a agresiunii Rusiei din Ucraina. Surse oficiale au declarat, pentru Agerpres, că în Parcul Municipal Vest s-au strâns circa 2.000 de oameni, aproximativ 250 de autovehicule, 15 microbuze, 11 autocare şi două autovehicule tip cap tractor.

Jandarmii intră în acțiune

Jandarmeria anunţă că va sprijini poliţiştii rutieri pentru păstrarea ordinii publice la manifestaţia de duminică din Piaţa Universităţii. "Efectivele de jandarmerie vor acţiona în sprijinul poliţiştilor, pentru prevenirea şi gestionarea oricăror situaţii ce pot aduce atingere ordinii publice. Recomandăm conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie şi recomandările poliţiştilor rutieri", se arată într-un comunicat.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-02-27



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri



PUBLICITATE





PUBLICITATE