2024-05-05 14:48

Marcel Ciolacu vrea să INTERZICĂ făina de insecte în produsele tradiționale

 |  18:09
Marcel Ciolacu vrea să INTERZICĂ făina de insecte în produsele tradiționale

Romania ar putea interzice făina de insecte la prepararea produselor tradiționale. Cel puțin așa ar vrea șeful social-democraților, Marcel Ciolacu, care a depus, joi, chiar un proiect de lege în acest sens.

Ciolacu suține că intenția sa este să protejeze preparatele românești, prevăzute în Registrul Național al Produselor Tradiționale.

”Protejăm produsele tradiționale românești! Am depus astăzi proiectul de lege prin care se interzice utilizarea făinii de insecte în prepararea produselor prevăzute în Registrul Național al Produselor Tradiționale.

Așa cum au făcut și alte țări europene, la fel trebuie să facem și noi! În plus, toate produsele alimentare care vin din import și conțin ingrediente obținute din insecte trebuie să fie expuse separat pe rafturile magazinelor. Oamenii trebuie să știe ce cumpără, iar eticheta să fie clară și să conțină informații complete cu privire la aceste produse.

Patriotismul economic înseamnă protejarea producătorilor locali și a produselor și mâncării tradiționale românești” transmite Marcel Ciolacu într-un mesaj pe Facebook.

Demersul pare inutil câtă vreme, oricum aceste preparate aveau rețetele înregistrate la Ministerul Agriculturii, iar acestea nu pot fi modificate.

Uniunea Europeană a autorizat recent pentru consum făina obținută din câteva insecte, dar avizul strict tehnic nu prevede niciun fel de obligație, și nici măcar recomandare pentru statele membre, pentru a folosi astfel de produse.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-04-13



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE