2024-05-05 12:24

Ludovic Orban: „Procedurile de învestire a Guvernului, cel mai probabil miercuri...”

 |  08:00
Ludovic Orban: „Procedurile de învestire a Guvernului, cel mai probabil miercuri...”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PNL Ludovic Orban, a anunţat că miercuri, cel mai probabil, se vor derula procedurile de învestire a noului Guvern, informează Agerpres.

"Vă informez că, cel mai probabil în cursul zilei de mâine (n.r. – miercuri), se vor derula procedurile de învestire a Guvernului, imediat ce premierul desemnat va transmite programul de guvernare şi lista de miniştri către cele două Camere", a spus Orban, la finalul şedinţei plenului Camerei de marţi.

El a precizat că vor fi convocate Birourile permanente reunite pentru stabilirea calendarului învestirii.

"Vom convoca Birourile permanente reunite şi vom stabili calendarul învestirii, audierile în comisii şi votul în plen", a mai spus Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat, marţi, pe Florin Cîţu candidat pentru funcţia de prim-ministru, propus de coaliţia PNL - USR PLUS - UDMR.

Potrivit prevederilor Constituţiei, candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-23



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE