2024-05-02 21:03

Ligia Deca, despre posibila boicotare a examenelor: Încurajez cadrele didactice să ajute elevii

 |  15:32
Ligia Deca, despre posibila boicotare a examenelor: Încurajez cadrele didactice să ajute elevii

Ministrul Educației, Ligia Deca, susține că profesorii vor reveni începând de marți la catedre. Se dă semnalul pentru revenirea la cursuri, a spus Deca atunci când a fost întrebată despre informațiile venite din teritoriu potrivit cărora unii profesori vor să continue protestul.

Declarația a fost făcută luni, după ședința de Guvern în care au fost adoptate ordonanțele de urgență care îi vizează pe angajații din sistemul de Educație.

„Consultările interne sunt apanajul dumnealor (al sindicaliștilor n.r.)... din semnalele pe care noi le avem este că se dă semnalul pentru revenirea la cursuri”, a răspuns Ligia Deca.

Cadrele didactice ar vrea să boicoteze participarea la examene. Ministrul Educației Ligia Deca a declarat că asistența la examenele naționale e o activitate benevolă. „Cadrele didactice optează anual, fiind retribuite în acest sens”, a precizat Deca.

„Încurajez cadrele didactice să ajute elevii, fiind o generație care are nevoie de tot sprijinul nostru, fiind afectată și de pandemie”, a transmis ministrul Educației.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-06-12



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE