2024-04-26 22:09

Klaus Iohannis e OPTIMIST: ”Foarte multă lume doreşte să se vaccineze”

 |  14:30
Klaus Iohannis e OPTIMIST: ”Foarte multă lume doreşte să se vaccineze”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, după ce a vizitat centrul de vaccinare de la Romexpo, că românii au început să își schimbe atitudinea și tot mai mulți cetățeni doresc să se vaccineze împotriva Covid-19.

”Sunt foarte bucuros să constat că atmosfera în general se schimbă şi foarte multă lume doreşte să se vaccineze, este o schimbare pe care o salut în mod explicit, o schimbare de atitudine şi în săptămânile şi lunile următoare, cum vor veni tot mai multe doze de vaccin, tot mai multă lume va beneficia efectiv de serviciul de vaccinare. Aici, la acest centru vor putea să fie vaccinate până la 3 poate chiar 4 mii de persoane pe zi” – a declarat Iohannis.

Șeful statului a făcut aceste declarații după ce a vizitat centrele de vaccinare anti-COVID-19 de la Romexpo. Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a aprobat, în şedinţa extraordinară de luni, schimbarea destinaţiei a 12 spaţii în centre de vaccinare împotriva COVID-19, potrivit unui comunicat al Prefecturii Capitalei.

“Vor creşte gradual capacitatea, aşa cum vor veni din ce în ce mai multe doze de vaccin şi noi avem cu toţii speranţa ca până în vară să avem suficiente persoane vaccinate pentru a termina cu această pandemie. Însă vreau să strag atenţia publicului, vaccinarea singură nu rezolvă pandemia. Până când vom avea foarte mulţi oameni vaccinaţi este nevoie de respectarea cu stricteţe a tuturor măsurilor impuse. Ne dorim cu toţii să ne întoarcem cât se poate de repede la o viaţa normală, dar acest lucru e posibil dacă pe de o parte respectăm restricţiile, de cealaltă parte, un număr important 60-70 % din populaţie trebuie să fie vaccinată. Şi atunci, dacă facem lucrurile cum trebuie, poate deja în această vară să ne întoarcem la o viaţă normală” a mai spus șeful statului.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-20

In legatura cu acest articol...

Coronavirus: 2.745 de cazuri noi. Câți pacienți sunt internați în stare gravă la ATI?

Coronavirus: România, în topul vaccinării. Suntem pe locul 6 în Ue și pe 18 în lume




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE