2024-05-19 07:15

Klaus Iohannis critică decizia CSM de a-l exclude pe judecătorul Danileț din magistratură: Mi se pare stranie

 |  11:27
Klaus Iohannis critică decizia CSM de a-l exclude pe judecătorul Danileț din magistratură: Mi se pare stranie

Președintele Klaus Iohannis a comentat cele mai fierbinți scandaluri din România. Șeful statului spune că decizia CSM de a-l exlcude pe judecătorul Cristi Danileț din magistratură e una stranie.

"Sincer? Mie mi se pare o decizie destul de stranie, dar nu pot să comentez deciziile CSM, CSM care garantează independeța justiției. Nu este o decizie definitivă, există calea justiției", a declarat Iohannis.

Judecătorul Cristi Danileț de la Tribunalul Cluj nu mai are dreptul de a merge la serviciu, deci nu își va mai primi salariul, până când cazul privind excluderea sa din magistratură nu va fi soluționat de Înalta Curte de Casație și Justiție. Printre cei care au votat în favoarea deciziei se află și Bogdan Mateescu, președintele CSM.

Danileț a anunțat că va ataca în instanță decizia Secției pentru judecători în materie disciplinară din CSM luni, 13 decembrie.

”Suspendarea din funcție înseamnă că nu mai mergi la serviciu și nu mai desfășori activitatea de judecată.

Dacă Înalta Curte desființează soluție (n.r. - decizia de excludere din magistratură) Secției pentru judecători în materie disciplinară, atunci își reia activitatea de judecată și i se plătesc retroactiv drepturile salariale”, a declarat pentru HotNews.ro purtătorul de cuvânt al Consiliului Superior al Magistraturii, Iulia Craiu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-12-16



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE