2022-08-10 23:23

Klaus Iohannis cere suplimentarea numărului de trupe străine în România

 |  11:05
Klaus Iohannis cere suplimentarea numărului de trupe străine în România

Președintele Klaus Iohannis a declarat, înaintea summit-ului NATO, că va cere suplimentarea numărului de militari din România.

„Summit-ul a început deja direct în subiect acolo. Atmosfera este deja una bună cu toate că situația de securitate și economică nu sunt grozave. Acest summit vine să aducă un nou concept strategic. Vom decide astăzi și mâine cu va aborda NATO problemele de securitate în următorul deceniu. Echipa mea are așteptări foarte concrete de la acest summit.

Ne așteptăm să se decidă o consolidare a flancului Estic, adică o creștere a numărului de militari staționați în România. Ne așteptăm ca zona Mării Negre să fie declarată zonă strategică și ca Rusia să fie declarată amenințare semnificativă pentru NATO, pentru că asta este. Ne așteptăm destul de concret ca grupurile de luptă de pe flancul Estic să devină mai mari, să devină brigăzi. Au fost câteva discuții cu unii aliați care au mai avut nelămuriri pe tema Finlandei și Suediei. Așteptarea e ca NATO să dovedească că e puternică", a spus Iohannis.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE