2024-05-19 12:28

Kelemen Hunor vrea intrarea PSD sau USR la guvernare:"Să terminăm cu ostilităţile"

 |  21:05
Kelemen Hunor vrea intrarea PSD sau USR la guvernare:"Să terminăm cu ostilităţile"

Preşedintele UDMR, vicepremierul interimar Kelemen Hunor, consideră că este necesar un guvern susţinut de o majoritate şi pentru aceasta trebuie să existe perspectiva că se poate merge împreună într-o anumită formulă de guvernare pe termen lung, ceea ce presupune să se termine cu ostilităţile.

"Am participat doar la discuţiile cu liberalii, nu am participat la nicio discuţie cu PSD sau cu USR. Deci, nu pot să spun dacă au discutat şi ce au discutat, dar, din câte am înţeles, nu există în acest moment o înţelegere, nu există un angajament ferm din partea nimănui - nici de la USR, nici de la PSD - pentru susţinerea unui guvern minoritar.

Mai mult, chiar au declarat şi unii şi alţii că nu susţin un guvern minoritar. Am auzit că PSD ar dori să intre la guvernare.

Am înţeles că şi USR vrea să se întoarcă şi mai mult nu pot să vă spun. Programul de guvernare noi l-am finalizat în mare parte - 95% - sunt două trei chestiuni minore care trebuie clarificate. Cei de la PNL urmează să aibă o şedinţă - astă-seară, mâine dimineaţă -, după care, sigur, continuăm discuţiile cu ei, dar au rămas foarte puţine zile la dispoziţia premierului desemnat.

Sâmbătă trebuie să depună lista şi programul de guvernare. Deci, negocieri foarte, foarte amănunţite nu mai pot fi făcute", a declarat Kelemen Hunor pentru AGERPRES.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-10-28



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE