2024-05-08 09:30

Kelemen Hunor, dezvăluiri din discuțiile Coaliției: ”La pensiile speciale ne-am BLOCAT”

 |  20:13
Kelemen Hunor, dezvăluiri din discuțiile Coaliției: ”La pensiile speciale ne-am BLOCAT”

Liderul UDMR, Kelemen Hunor a dezvăluit că discuțiile din Coaliție pe tema pensiilor speciale s-au blocat, dar România nu riscă să piardă banii din PNRR în acest moment.

„La pensiile speciale ne-am blocat. Pentru că este greu să găsești o soluție care să fie acceptată de toată lumea, care este în această sferă a pensiilor de serviciu: magistrații, diplomații, militarii și încă câteva categorii și să fie în concordanță cu cerințele Comisiei. Cerința Comisiei era plafonat la 45% din venituri, magistrații au zis 85%, alții 65%, dar nu pot să vă dau soluția pentru că n-o știu.

Trebuie să vină fiecare ministru de resort, pentru că el trebuie să negocieze cu cei care sunt în sistemul respectiv și împreună cu ministrul muncii să ne propună o soluție”, a afirmat Kelemen Hunor.

„În acest moment România nu riscă nimic (să piardă bani din PNRR – n.r.). Noi am depus acum cererea de plată numărul doi, probabil săptămâna aceasta sau viitoare vom primi un răspuns, și probabil vom avea o plată integrală. Dar pentru tranșa a treia trebuie să depunem mai încolo, după iulie. Avem jaloanele cele mai dificile. Și pentru această tranșă, ori renegociezi cu Comisia, și alte state se pregătesc pentru renegociere, dar trebuie să mergi cu temel făcute, cu argumente și analiză solide de ce vrei să renunți la o anumită reformă.

Dar renunțând la o anumită reformă, renunți și la bani. Din punctul meu de vedere, România nu își permite să piardă bani. Și dacă pierdem banii, nu rezolvăm nici problema promisă și ne lovește și furia oamenilor pe bună dreptate, pentru că ei trăiesc cu această promisiune a clasei politice că vom tăia pensiile speciale”, susține liderul UDMR, citat de Adevarul.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-04-26

In legatura cu acest articol...

România, campioana Europei la CREȘTEREA prețurilor la electricitate

Ordonanța austerității, la loc comanda! Ce decizie a luat Guvernul privind IMPOZITAREA salariilor bugetarilor

Ministrul de Interne austriac, despre intrarea României în Schengen: „Nu pot să vă ofer astăzi o dată...”

Guvernul alocă de urgență 750 de milioane de lei pentru consolidarea și reabilitarea planşeului de la Piaţa Unirii




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE