2024-05-19 13:37

Guvernul Ciucă a primit votul de încredere al Parlamentului: "Să ne apucăm de treabă"

 |  14:06
Guvernul Ciucă a primit votul de încredere al Parlamentului: "Să ne apucăm de treabă"

Plenul Parlamentului a acordat, joi, votul de încredere Guvernului propus de premierul desemnat Nicolae Ciucă. S-au înregistrat 318 voturi "pentru" şi 126 voturi "împotrivă".

Pentru ca guvernul propus să fie învestit de Parlament, era nevoie de minimum 234 de voturi "pentru". Votul a fost secret, cu bile.

”În nume personal şi în numele membrilor Guvernului, mulţumesc celor care ne-au acordat votul de încredere. De asemenea, mulţumesc celor care nu ni l-au acordat (...) Am înţeles că ne-am asumat o răspundere foarte mare, am înţeles recomandărle făcute de cei din opoziţie (...) Vă rog sa ne daţi voie să mergem şi să ne apucăm de treabă. Ne aflăm, astăzi, într-un moment mult aşteptat de toţi românii, unul în care putem, în sfârşit, să oferim predictibilitate şi să garantăm stabilitatea şi dezvoltarea României prin toate măsurile şi deciziile pe care le vom lua pentru binele cetăţenilor. Îmi doresc să fie prima zi a unei noi abordări în ceea ce priveşte guvernarea ţării. Eu, alături de toţi miniştrii din acest Guvern, ne angajăm să facem tot ce depinde de noi pentru ca situaţia economică, socială şi sanitară a României să se îmbunătăţească. Am văzut că au fost persoane care s-au arătat surprinse de alăturarea partidelor care compun azi coaliţia de guvernare. Consider că au fost mai preocupate să caute motivele care ne despart, decât motivele care ne apropie. Am înţeles că mai presus de orice orgoliu şi de orice adversitate politică se află interesul românilor”, a declarat premierul Nicolae Ciucă după anunţarea rezultatului votului.

Hotărârea Parlamentului privind acordarea votului de încredere va fi înaintată de îndată şefului statului, spre a proceda la numirea Guvernului.

Premierul, miniştrii şi ceilalţi membri ai Guvernului urmează să depună individual, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, jurământul de credinţă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-25



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE