2024-05-02 17:50

Guvernul Ciolacu merge joi la VOT în Parlament. Planurile premierului desemnat

 |  23:39
Guvernul Ciolacu merge joi la VOT în Parlament. Planurile premierului desemnat

Audierea candidaţilor pentru a ocupa funcţiile de miniştri în Cabinetul Ciolacu va începe miercuri,de la ora 10.00, iar votul de învestitură va avea loc în cursul zilei de joi. Între timp, Marcel Ciolacu a anunțat planul de guvernare cu care se va prezenta în fața Parlamentului.

Lista miniştrilor şi Programul de guvernare au fost depuse, marţi, la Parlament şi a fost stabilit calendarul audierilor.

Astfel, miercuri, de la ora 10.00, vor apărea în faţa comisiilor candidaţii pentru ministerele Agriculturii, Justiţiei şi Educaţiei.

De la ora 11.00, vor fi audiaţi miniştrii de la Dezvoltare, Transporturi şi Energie, iar de la ora 12.00 cei de la Finanţe, Cercetare şi Economie.

Candidaţii pentru Ministerul Muncii şi Ministerul Culturii vor apărea în faţa comisiilor de specialitate de la ora 13.00, iar de la 14.00 cei de la Sănătate, Familie şi Interne.

De la 15.00, este programată audierea candidaţilor de la Apărare, Proiecte Europene şi Externe, iar de la 16.00 va fin audiat candidatul pentru Ministerul Mediului.

Votul de învestire a Guvernului Ciolacu este programat joi, de la ora 12.00.

Marcel Ciolacu, premierul desemnat să formeze Guvernul a prezentat marţi seară priorităţile programului de guvernare. El a spus că vor reduce gradual impozitarea muncii, vor creşte salariul minim, iar la finalul mandatului, orice angajat trebuie să câştige minim 500 de euro net lunar. Ciolacu a mai anunţat că pensiile vor creşte iar creşterea economică va fi de peste 3% pe an. Ciolacu a mai anunţat că o prioritate este rezolvarea odată pentru totdeauna a problemei pensiilor speciale.

Marcel Ciolacu a arătat că ”această guvernare este despre reforme şi economie”. 

”Este nevoie de un nou model economic şi social. NU mai putem aştepta ca stimularea producţiei şi a locurilor de muncă să vină doar când decid regulile pieţei. Piaţa ne-a arătat că, în criză, nu produce eficienţă, ci speculă! Nu este de ajuns doar să protejăm categoriilor vulnerabile, ci este nevoie de un program naţional de reducere a polarizării sociale. Trebuie să avem curajul să ne propunem mai mult! Românii vor să vadă mai multă muncă, seriozitate şi coerenţă din partea celor care administrează ţara. Şi, mai ales, să vadă REFORMELE promise şi REZULTATELE concrete! Eu asta vreau să ofer milioanelor de familii din această ţară!”, a anunţat Marcel Ciolacu, citat de News.ro

Marcel Ciolacu a anunţat că propune un plan cu 5 mari obiective: Rezolvarea odată pentru totdeauna a problemei pensiilor speciale şi adoptarea noii legi privind salarizarea unitară; Stoparea creşterii preţurilor şi refacerea puterii de cumpărare ; Dezvoltarea sistemelor publice de Educaţie şi Sănătate – principalul argument pentru a-i convinge pe românii plecaţi să se întoarcă în ţară; Patriotism economic - dezvoltare economică prin creşterea producţiei naţionale, atragerea de bani europeni şi alocări bugetare; Crearea de locuri de muncă mai multe şi mai bine plătite.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-06-14

In legatura cu acest articol...

UDMR renunță la guvernare. Kelemen Hunor: ”Aici lucrurile se OPRESC!”

UPDATE: Miniștrii propuși de PSD și PNL pentru guvernul Ciolacu

Negocieri la cuțite pentru noul Guvern! Ce ministere oferă PNL și PSD pentru UDMR

VIDEO Marcel Ciolacu, desemnat premier de președintele Iohannis chiar de ziua lui




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE