2024-05-03 01:33

Negocieri la cuțite pentru noul Guvern! Ce ministere oferă PNL și PSD pentru UDMR

 |  18:27
Negocieri la cuțite pentru noul Guvern! Ce ministere oferă PNL și PSD pentru UDMR

Negocieri la cuțite pentru formarea noului Guvern care va fi condus de Marcel Ciolacu. Liderii PSD și PNL au avut discuții în cadrul partidelor proprii, dar și cu UDMR pentru a găsi o formulă de continuare a coaliției. Motivul principal al disputei: ministerele care vor ajunge la maghiari.

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a anunţat că, după discuţiile din coaliţie, PNL ar fi dispus să cedeze Ministerul Energiei pentru UDMR, iar al doilea minister trebuie să îl dea PSD.

„Am discutat cu domnii Ciolacu şi Kelemen Hunor. Am discutat care sunt variantele pe care putem să decidem în continuare şi a rămas stabilit ca PNL să ofere un minister pentru UDMR, este vorba de Ministerul Energiei, cel de-a doilea e oferit de către PSD”, a afirmat, marţi, Nicolae Ciucă.

Chestionat dacă mai e valabilă o altă variantă şi anume, cum spunea PSD, să fie oferite portofoliile Energie şi Mediul şi PNL să primească drept compensaţie unul dintre ministerele PSD, cel al Sănătăţii, Nicolae Ciucă a răspuns: „Nu. Şi acum PNL intră în Biroul Politic Naţional pentru a aproba cele propuneri”.

Întrebat dacă această ofertă cu Energia şi Mediul nu a fost discutată de Marcel Ciolacu cu el, înainte să fie prezentată colegilor din UDMR, liderul PNL a replicat: „Nu am pus această variantă pe masă”.

Chestionat dacă PNL ar putea renunţa la Ministerul Mediului, liderul liberalilor a spus scurt: „Nu este vorba de a renunţa”.

„Noi am oferit Ministerul Energiei. Dacă doresc, pot să ia Sănătatea”, a completat Ciucă, conform News.ro.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-06-13

In legatura cu acest articol...

VIDEO Marcel Ciolacu, desemnat premier de președintele Iohannis chiar de ziua lui

Nicolae Ciucă, noul președinte al Senatului




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE