2024-05-02 13:36

Gușă explică pasul înapoi făcut de Zelinski: "Cred că are legătură cu dezvăluirile rușilor de ieri cu laboratoarele de arme biologice finanțate de SUA"

 |  13:20
Gușă explică pasul înapoi făcut de Zelinski: "Cred că are legătură cu dezvăluirile rușilor de ieri cu laboratoarele de arme biologice finanțate de SUA"

Președintele ucrainean a surprins pe toată lumea prin anunțul său că renunță la aderarea la NATO și că problema celor două republici care și-au declarat independența din Donbas și a statutului peninsulei Cremeea sunt negociabile. El a făcut afirmațiile într-un interviu pentru ABC după cea de a treia rundă de negocieri dintre ruși și ucraineni din Belarus.

Cozmin Gușă crede că reconsiderarea bruscă a poziției inflexibile inițiale a președintelui Zelenski are legătură directă cu ”dezvăluirile” de ieri ale rușilor care anunțau că au descoperit laboratoare de arme biologice finanțate de Pentagon.

”HOPAAAA! Zelenskiy a fost sfătuit de șefii săi din umbră să se regrupeze către negocieri. La câtă “matematică” știu, îndrăznesc să presupun că dezvăluirea rușilor de ieri cu laboratoarele de arme biologice finanțate de Pentagon și Ucraina, a fost DECISIVA! Doamne ajută pentru pace!”, a declarat Cozmin Gușă, potrivit stiripesurse.ro.

Ministerul rus al Apărării acuza ieri că pe teritoriul Ucrainei funcționează 30 de laboratoare biologice care operează cu agenți patogeni ai infecțiilor periculoase, în cadrul unor programe comune cu Pentagonul. Ucraina și Pentagonul nu au comentat până la publicarea acestei știri aceste acuzații.

„Conform datelor noastre, există o întrerupere de urgență a programelor biologice. Documentele analizate confirmă că Ministerul Sănătății al Ucrainei și-a stabilit sarcina de a distruge complet bioagenții din laboratoare începând cu 24 februarie", a declarat Igor Kirillov, șeful departamentului de Radiații, Chimie și Trupele de Protecție Biologică ale Forțelor Armate Ruse, relatează Interfax.

„Analiza actelor de distrugere arată munca cu agenții patogeni ai ciumei, antraxului și brucelozei în laboratorul biologic din Lviv, agenții patogeni ai difteriei, salmonelozei și dizenteriei în laboratoarele din Harkov și Poltava”, a spus Kirilov.

Ucrainenii au negat totul. Ei au susținut că declarațiile publice ale Rusiei despre presupusa dezvoltare a „armelor biologice în Ucraina” ar trebui privite ca dezinformare și provocare. Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei dezminte afirmațiile Moscovei și susține că Rusia continuă să răspândească „dezinformări” despre armele de distrugere în masă din Ucraina.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-03-08



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE