2024-04-30 06:48

Francezii, supărați pe Laura Codruța Kovesi. Care este decizia care i-a scos din sărite

 |  13:38
Francezii, supărați pe Laura Codruța Kovesi. Care este decizia care i-a scos din sărite

Francezii sunt foc și pară pe Laura Codruța Kovesi, după ce aceasta a decis ca prima instituție europeană creată după BREXIT, Parchetul European, să comunice doar în limba engleză, chiar dacă niciunul din cele 22 de state care participă la acest proiect de justiție nu are ca limbă nativă engleza.

"Aceasta este o decizie uimitoare pentru prima instituție UE creată după Brexit: Parchetul European, care va intra în funcție în noiembrie, tocmai a decis să lucreze doar în limba engleză. Această versiune bastardizata a englezei, mai ales că singură țara vorbitoare de limbă engleză a Uniunii, Irlanda, nu participă la această "cooperare consolidată" între 22 de state membre", scrie Liberation, arată România Tv.

"Adevărul fie spus, era clar, cu excepția spiritului francezilor, că avea nevoie (n.r.-Parchetul European) de o singură limbă pentru a funcționa eficient", spune un eurocrat consulat de ziariștii Liberation. "Iar engleza este încă una dintre limbile Uniunii în conformitate cu Regulamentele 1-58", adaugă acesta.

Liberation mai scrie că "acesta este doar limbajul intern de lucru al instituției. În relațiile întreținute cu cei de la Curtea de Justiție a Uniunii, a cărei limbă de lucru este franceză, limba lui Moliere își găsește locul alături de engleză".

Parchetul European și-a început oficial activitatea pe 1 octombrie când procurorul șef Laura Codruța Kovesi și alți 22 de procurori reprezentând cele 22 de state care au aderat la instituție, și-au luat angajamentul solemn de a respectă obligațiile care decurg din funcția lor.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-06



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE