2024-05-19 13:37

Florin Roman dezvăluie CINE și DE CE a vrut plecarea sa din Guvern. Miza ar fi de zeci de miliarde de euro

 |  23:03
Florin Roman dezvăluie CINE și DE CE a vrut plecarea sa din Guvern. Miza ar fi de zeci de miliarde de euro

După ce și-a dat demisia din funcția de ministru al Digitalizării, Florin Roman dezvăluie că totul ar fi fost regizat, miza fiind o afacere în valoare de zeci de miliarde de euro.

Întrebat ce interese au dus la îndepărtarea lui din această funcție, Roman a răspuns: „Cât timp aveți la dispoziție? În cazul meu au fost două tipuri de atacuri, cel politic, iar regizorul acestui atac a și recunoscut de altfel, că a dorit să se împăuneze ca mare învingător, e dl Cioloș. În planul forțelor oculte, le-am simțit, încă nu le pot defini deși am cerut sprijinul instituțiilor statului când am simțit că lucrurile scapă de sub control”.

„Era foarte necesar ca Roman să nu fie ministrul Digitalizării cel puțin până la 15 ianuarie când se va lua o decizie foarte importantă. În jurul acelei date urmează să se stabilească, în urma consultanței pe care eu am dorit-o cu Banca Mondială, dar alții au dorit-o în alt mod, să se stabilească soluția de interconectare pe cloudul guvernamental și partea de migrare, ceea ce înseamnă business de zeci de miliarde de euro în următorii ani pe partea de soluții, echipamente și furnizori de echipamente.

Deci eu am luat decizia pentru că aveam două variante: de a continua ce începuse Teleman (fostul ministru al Digitalizării, de la USR) – discuțiile cu Banca Mondială – sau ce mi s-a sugerat, să fie o discuție cu un investitor strategic. Eu am refuzat acest lucru. A mai fost o discuție de a negocia cu Comisia Europeană în speranța obținerii unui calendar mai larg. Vă spun adevărul, nu am nimic de ascuns”, a precizat Florin Roman pentru B1tv.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-12-15



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE