2024-05-19 12:55

Florin Cîțu, declarații contradictorii referitoare la numele de premier propus de PNL

 |  20:09
Florin Cîțu, declarații contradictorii referitoare la numele de premier propus de PNL

Preşedintele PNL Florin Cîţu a făcut, miercuri, declaraţii după şedinţa informală de la sediul central al partidului, în care mai mulţi lideri i-au cerut convocarea Biroului Politic Naţional, pentru flexibilizarea mandatului privind premierul. Cîţu a afirmat că nu există niciun motiv pentru convocarea forului statutar şi a amintit că acesta se convoacă de către preşedintele partidului. Apoi, liderul PNL a afirmat că, prin decizia de marţi a BEx, orice membru PNL poate fi premierul partidului, ulterior afirmând că decizia Consiliului Naţional este că preşedintele partidului este propunerea de premier.

Florin Cîţu a afirmat că, în acest moment, partidele trebuie să găsească o soluţie şi să meargă cu o singură persoană la consultări.

”Am ales să anulăm negocierile, să ne ducem înapoi, să discutăm. Astăzi suntem mult mai aproape decât eram în urmă cu două săptămâni”, a spus el. 

Întrebat dacă colegii i-au cerut să vină cu alt nume de premier, în afară de el, Cîţu a răspuns:  ”Aseară am votat premierul PNL.  Haideţi să ne uităm din nou la decizia PNL – un mandat cu guvernare rotativă, cu premier PNL. Mai flexibil de atât nu se poate. Dumneavoastră spuneţi aşa, că am colegi în partid care spun să facem o listă de premieri posibili şi să mergem la PSD şi să spunem – pe cine vreţi să alegeţi. În decizia de ieri a PNL, premier este orice membru al PNL. Mai flexibil de atât nu se poate”, a afirmat preşedintele PNL.

Cîţu a continuat: ”În acest moment, avem o decizie, o rezoluţie a Consiliului Naţional care spune foarte clar preşedintele partidului este numele de premier”, şi a arătat că PNL nu pune condiţii celor de la PSD.

”Nu m-aţi auzit mine sau PNL să spună că domnul Ciolacu nu poate să fie premier”, a afirmar Cîţu. 

Preşedintele PNL a mai afirmat că, dacă se dorea un nume de premier, se punea aseară în şedinţa BEx. ”Nu s-a pus niciun nume”, a explicat el.

Preşedintele PNL a confirmat faptul că nu doreşte convocarea forului extins al partidului, BPN-ul.

”Ştiţi cine convoacă BPN, da? Ori se convoacă de preşedintele partidului”, a spus el. Întrebat de ce nu convoacă Biroul Politic, Florin Cîţu a răspuns: ”Pentru că nu avem motiv să îl convocăm în acest moment”. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-17



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE