2024-04-26 14:39

Florin Cîțu avertizează: ”Dacă nu eliminăm pensiile speciale, s-a BLOCAT tot PNRR-ul!”

 |  22:04
Florin Cîțu avertizează: ”Dacă nu eliminăm pensiile speciale, s-a BLOCAT tot PNRR-ul!”

Florin Cîțu a declarat că proiectul legii privind eliminarea pensiilor speciale rămâne blocat la Senat. Acesta a avertizat că România nu a îndeplinit jalonul prevăzut în PNRR și riscă să piardă următoarea tranșă.

„S-a prelungit dezbaterea, termenul de dezbatere de la 45 de zile la 60 de zile. De obicei, legile în procedură de urgență au 45 de zile dezbatere la senat ca să poată să meargă repede la Camera Deputaților să poată să fie aprobată. Aici s-a cerut prelungirea la 60 de zile, asta înseamnă că mai stă la Senat, deși jalonul trebuia închis la 31 decembrie 2022.

Proiectul de lege mai stă la Senat, deci nu poate să meargă la Camera Deputaților să fie aprobat. Când era un interes pentru majoritate treceam legile în câteva zile. Aici nu există acest interes deocamdată”.

Florin Cîțu a spus că pensiile speciale trebuie să treacă pe contributivitate și să fie o cheltuială mai mică decât cea curentă:

”Ceea ce contează este ceea ce scrie în PNRR. Este datoria Ministerului Muncii să se asigure că proiectul de lege respectă PNRR. Recomandările de la Banca Mondială sunt recomandări de politică economică, cum ar trebui să arate ceva optim.

PNRR-ul este foarte clar. La pensiile de serviciu avem două elemente importante, să treacă pe contributivitate. Legea actuală nu face asta. Al doilea element să avem o cheltuială mai mică decât cea curentă. După ce iese din Parlament, dacă îl contestă cineva la CCR? Acest proiect trebuie să fie în Monitorul Oficial până șa 31 iunie. Dacă nu, pierdem cu totul tranșa a doua. Dacă nu faci acest jalon s-a blocat tot PNRR-ul” a declarat fostul premier Cîțu pentru B1tv.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-13

In legatura cu acest articol...

Marcel Ciolacu EXCLUDE amânarea rotației premierilor: ”Nu suntem nici la talcioc, nu e nici tocmeală”

Alina Gorghiu: „Pensiile militarilor nu sunt pensii speciale!”

Ciolacu recunoaște: S-au făcut greșeli în ceea ce privește aderarea României la Spațiul Schengen




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE