2024-05-05 16:11

Eurodeputatul Dragoș Pîslaru recunoaște că ieșirea USR de la guvernare anul trecut a fost o greșeală

 |  11:38
Eurodeputatul Dragoș Pîslaru recunoaște că ieșirea USR de la guvernare anul trecut a fost o greșeală

Dragoş Pîslaru, demisionar din USR şi co-fondator al partidului REPER alături de Dacian Cioloș, a recunoscut că ieşirea USR de la guvernare anul trecut a fost o greşeală, fiind o acţiune mult prea impulsivă, considerând că maturitatea şi responsabilitatea politică înseamnă să te gândeşti mai mult la consecinţe în cazul în care iei o decizie, chiar dacă aceea pare corectă în momentul respectiv.

”Da, ieşirea de la guvernare a fost greşită. Acuma de ce zic că a fost o greşeală, nu neapărat indignarea noastră a fost greşită în acel moment, indignarea  fost  foarte corectă, dar, dacă am fi stat şi am fi încercat să  gândim un pic că vom ajunge într-un scenariu în care să avem o coaliţie PNL-PSD...(...) Uitându-ne acuma în retrospectivă, cred că a fost o greşeală. Cred că am reacţionat poate prea impulsiv în acel moment şi acuma, cu siguranţă, cred că una din lecţiile învăţate este să te gândeşti foarte, foarte mult la consecinţele pe care acte care par corecte la momentul respectiv le pot avea”, a declarat Pîslaru în emisiunea Insider Politic de la Prima TV.  

”Cred că lecţia este clară, nu ar fi trebuit să ieşim de la guvernare. Ar fi trebuit să rămânem să ne luptăm, pentru ca toţi cei care ne-au dat un mandat de reprezentare să găsească în continuare că suntem acolo şi că reprezentăm în continuare oameni”, a mai afirmat europarlamentarul.  

USR a ieşit de la guvernare, în septembrie 2021, după ce premierul de atunci Florin Cîţu a decis să-l demită pe ministrul USR al Justiţiei Stelian Ion, motivâd că a refuzat să avizeze Programul Anghel Saligny.  


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-12



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE