2024-05-02 18:56

DSU îl apără pe Arafat, după atacurile lansate de Traian Băsescu asupra sa: „Fostul președinte dezinformează și prezintă fake news”

 |  09:55
DSU îl apără pe Arafat, după atacurile lansate de Traian Băsescu asupra sa: „Fostul președinte dezinformează și prezintă fake news”

Fostul președinte Traian Băsescu a transmis, miercuri, un apel către Guvern să-l schimbe pe Raed Arafat din vârful lanțului de comandă în criza COVID-19. În opinia acestuia, cazul recent al bolnavilor din Timișoara cărora nu li s-a găsit loc liber în spital și au murit, la fel ca situația avionului prăbușit în Apuseni și incendiul din Colectiv, ar demonstra faptul că Arafat este „foarte bun pentru achiziţii” sau „pentru funcția de purtător de cuvânt și de imagine tv”, dar nu pentru gestionarea situațiilor de criză. „Nu-ţi vreau răul, doctore”, îi transmite Traian Băsescu lui Raed Arafat. În replică, DSU a oferit un răspuns amplu, în apărarea lui Arafat.

"Ca urmare a atacurilor fostului președinte al României, Traian Băsescu la adresa secretarului de stat, șeful DSU, dr. Raed Arafat și a instituțiilor cu rol în gestionarea situațiilor de urgență, aflate în coordonare, pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări:

Citește și: Gabriela Firea: Un Grup de Comunicare Strategică ce nu a făcut altceva decât să dezinformeze populaţia

Fostul președinte al României, domnul Traian Băsescu, începe seria atacurilor, dezinformând populația prin prezentarea unui Fake News, legat de cazul Timișoara, respectiv incapacitatea Departamentului pentru Situații de Urgență de a muta pacienții, în vederea continuării îngrijirilor medicale care se impuneau acestora. Precizăm opiniei publice dar și fostului președinte că la nivelul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției (CNCCI) NU s-a solicitat ajutorul în vederea găsirii unui/unor locuri la ATI, în aria Timișoarei și nici NU existat o informare în acest sens.

Subliniem faptul că transferul între două unități sanitare se poate realiza și fără implicarea CNCCI sau DSU, situație întâmplată la nivelul Timișoarei, unde responsabilitatea trebuia concentrată pe comunicarea celor două spitale, iar mai apoi sesizarea ISU Timiș și Serviciul de Ambulanță Timiș, în vederea preluării și transportării pacienților de la o unitate sanitară la alta.

Totodată, pe această cale dorim să reamintim atât opiniei publice cât și domnului Traian Băsescu, fost președinte al României de repercusiunile pe care le-a avut decizia de tăiere a salariilor din perioada 2010-2011, în sectorul medical, deși ministrul sănătății de atunci și subsecretarul de stat au avertizat in mod repetat că această decizie ar putea prefigura un exod al medicilor specialiști, rezidenți de ATI, urgență, radiologie, etc., situație care s-a și întâmplat, asistând la o lipsă masivă de personal medical de specialitate, cu care azi, în 2020, ne confruntăm.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-12



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE