2024-05-06 07:46

DISPUTĂ în Coaliție pe tema majorării pensiilor. Premierul Ciucă: ”Nu putem să avem creşteri diferenţiate”

 |  17:12
DISPUTĂ în Coaliție pe tema majorării pensiilor. Premierul Ciucă: ”Nu putem să avem creşteri diferenţiate”

DISPUTĂ în Coaliție pe tema majorării pensiilor. În timp ce PSD vrea o creştere diferenţiată a pensiilor, liberalii constituie măsura ca fiind neconstițională.

La pensiile speciale, de exemplu, va fi majorată doar partea de contributivitate, în timp ce la pensiile mici, procentul de majorare va fi mai mare, susţine liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, care a început discuţiile cu partenerii de coaliţie.

Efortul bugetar va fi de 15-16 miliarde de lei. Este vorba despre o situație excepțională, e o reglementare pe o perioadă determinată, până depășim momentul, a mai precizat liderul PSD, care spune că va veni cu legea până la sfârşitul anului.

De cealaltă parte, premierul Nicolae Ciucă a declarat luni, la Parlament, că este neconstituţional să mărim eşalonat punctul de pensie şi că nu putem să avem creşteri diferenţiate pe pensii. 

”Legat de ceea ce urmează să stabilim pentru valoarea cu care se măresc pensiile, vom face în aşa fel încât ele să se înscrie în cuantumul care se cuvine, de 15%. Este neconstituţional să mărim eşalonat punctul de pensie. Nu putem să avem creşteri diferenţiate pe pensii”. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-14



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE