2024-05-17 00:13

Facerea Guvernului mai durează! Ce au stabilit PSD și PNL la negocieri

 |  19:41
Facerea Guvernului mai durează! Ce au stabilit PSD și PNL la negocieri

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, joi, după discuţiile cu liberalii, că s-a convenit astfel încât joia viitoare România să aibă un guvern cu puteri depline.

”Am convenit împreună ca până joia viitoare să avem un guvern investit, dar nu am hotărât încă ce partid va da primul premierul în rotativă. Vom stabili și asta și data exactă când se va face rotativa”, a declarat liderul PSD.

Viitorul premier ar urma să fie în funcție până în luna mai 2023. Cu privire la configurația viitorului guvern, Ciolacu a mai precizat: „Încercăm să rămânem în același număr de ministere și în următorul guvern.”

”Am avut discuții pe pachetul social. Rămânem în continuare să găsim noi venituri, deoarece PNL insistă să nu mărim nicio taxă. Probabil, vom lua bani din redevențe”, a declarat Ciolacu.

Nicolae Ciucă, propunera PNL pentru postul de premier, se declară optimist în privința viitorului guvern și al programului de guvernare.

”S-au făcut paşi importanţi pe pachetul social cât şi pe ceea ce înseamnă faptul că agreăm să găsim soluţii pentru a nu creşte taxele”, a spus Ciucă, precizând că s-a stabilit un procent de 7% pentru investiţii, în programul de guvernare, în bugetul pe anul viitor.

Liderul liberal Florin Cîțu a reiterat ”marele succes” al negocierilor deoarece este ”o mare victorie pentru PNL să dea primul premierul, fiind un partid mai mic”. Cîțu acceptă însă că acest lucru nu a fost stabilit și se negociază.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-18

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

CULISELE negocierilor dintre PSD și PNL. Cine va fi primul premier și cât va sta în funcție




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE