2024-05-08 10:31

UPDATE Decizia PNL: Ce nume de PREMIER vor propune la negocierile cu USR-PLUS și UDMR

 |  18:42
UPDATE Decizia PNL: Ce nume de PREMIER vor propune la negocierile cu USR-PLUS și UDMR

Conducerea PNL a decis, miercuri seara, să meargă la negocierile cu USR PLUS și UDMR cu două variante de prim ministru: Ludovic Orban sau Florin Cîțu. Decizia a fost luată în unanimitate.

UPDATE: 

Ludovic Orban a anunțat miercuri seară două variante posibile cu care PNL va continua negocierile cu USR PLUS și UDMR. Una dintre ele este aceea ca Florin Cîțu să fie propunerea de premier, iar Ludovic Orban, candidat pentru șefia Camerei Deputaților. Cealaltă este cea în care Orban este propunerea de premier, iar Cîțu, candidat pentru președinția Senatului.

”Constatând că mandatul inițial cu Florin Cîțu premier și subsemnatul la Camera Deputaților a generat discuții, am decis flexibilizarea

Ca atare, PNL, în urma dezbaterii și analizei a decis:

Mandatul de a continua negocierile cu USRPLUS, UDMR și grupul minorităților. Obiectivul nostru este acela de a transpune într-o guvernare eficientă toate obiectivele din planul de dezvoltare al PNL. Cu obiectivul asumat pentru o dezvoltare economică fără precedent.

Constatând că votul cetățenilor este baza pentru orice negociere, PNL consideră legitim să desemneze candidat la funcția de premier și președinte a uneia dintre Camere.

Sunt două variante: Florin Cîțu candidat la premier și subsemnatul la Camera Deputaților. Dacă nu se acceptă această variantă, acceptăm și varianta ca PNL să desemneze premier și un candidat pentru Senat.

În această situație, candidatul pentru premier va fi subsemnatul, președintele PNL și la Senat domnul Florin Cîțu.

În mandatul de negociere vreau să menționez un principiu fundamental: fiecare partid are dreptul de a își desemna proprii candidați. Nicio formațiune politică nu poate desemna candidații altui partid.

PNL a demonstrat capacitatea de a guverna România și are deplină legitimitate pentru a-și desemna proprii reprezentanți în viitoarea coaliție de guvernare” a transmis președintele PNL, Ludovic Orban.

 

Echipa de negociere a primit mandat să discute cu celelalte partide două variante: prima variantă Ludovic Orban - premier și președinte al Senatului-Florin Cîțu, iar a doua variantă este Florin Cîțu-premier și Ludovic Orban-președinte al Camerei Deputaților, conform Digi24

În ședința Biroului Politic Național, Ludovic Orban le-a transmis liderilor PNL că partidul are 55% pondere în viitoarea coaliție de centru-dreapta, motiv pentru care este îndreptățit să solicite funcția de premier și de președinte al Camerei. 

Florin Cîțu a spus că ar vrea să continue la Ministerul Finanțelor, însă acceptă mandatul partidului de a-l propune președinte al Senatului.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-16

In legatura cu acest articol...

Sorin Grindeanu: ”Orban se joacă, România se SCUFUNDĂ”

Alexandru Rafila îl critică pe Ludovic Orban: ”Propunerea este CIUDATĂ”

USR-PLUS respinge varianta Orban - premier. Nu răspunde așteptărilor electoratului

Florin Cîțu: Am asigurat finanțarea pentru prima parte a anului viitor




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE