2024-05-05 02:53

Crin Antonescu dezvăluie motivele pentru care România nu e PRIMITĂ în Schengen

 |  10:00
Crin Antonescu dezvăluie motivele pentru care România nu e PRIMITĂ în Schengen

Crin Antonescu consideră că, din punct de vedere tehnic, România trebuia de mult să fie în spațiul Schengen. Fostul președinte PNL spune că totul ține doar de anumite decizii politice ale statelor membre ale acestei zone.

„România trebuia de mult să intre în Schengen pentru că nu există niciun motiv tehnic pentru a fi respinsă, sunt doar motive politice și se știu de mult cei care s-au opus. Să mai arătăm că toate rezoluțiile și toate pozițiile oficiale pe care și Comisia Europeană le-a avut în această chestiune, au fost pentru intrarea României în spațiul Schengen și să mai spunem că, dincolo de aspectele tehnice, România a mai trecut, chiar în această perioadă cu pandemia și cu răspunsul rapid din România pentru Ucraina, s-a dovedit, încă o dată, un partener viabil, solid, statornic și capabil.

Exasperarea lui Rareș Bogdan, și suntem mulți care împărtășim această exasperare, și categoric nu putem pune în balanță aceste obligații pe care România și le-a asumat cu intrarea în Schemgen. Nu asta este calea prin care poți sa obții ceva într-o asemenea discuție. Noi depindem într-o măsură mai mică, într-adevăr, de gazul rusesc, cred și am văzut și ce spun autoritățile din România că există resurse pentru a parcurge iarna fără dificultăți”, a declarat Crin Antonescu, conform RealitateaPlus.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-10-07



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE