2024-04-26 18:03

Corina Crețu avertizează că PIERDEM bani mulți din PNRR: ”E foarte trist ce se întâmplă”

 |  22:24
Corina Crețu avertizează că PIERDEM bani mulți din PNRR: ”E foarte trist ce se întâmplă”

Europarlamentarul Corina Crețu avertizează că, în vreme ce Guvernul ne îndatorează la dobânzi tot mai mari, în țară au intrat deja 6,5 miliarde de euro, prefinanțare și prima tranșă din PNRR, care zac nefolosite.

Aceasta a subliniat că e foarte îngrijorată, căci constată că suntem în fața unei șanse cu adevărat istorice – zeci de miliarde fonduri UE pentru investiții – dar la București decidenții nu mișcă nimic.

„Și eu sunt foarte îngrijorată de ceea ce se întâmplă, în primul rând de creditele foarte mari și care se iau de la dobânzi foarte mari – au ajuns la 8 – 9% zilnic – având, în același timp, în vistieria Guvernului miliarde de euro. România a primit până acum acea prefinanțare de 13% care înseamnă 3 miliarde și încă prima tranșă de 3,5 miliarde. Deci în total au intrat 6,5 miliarde de euro, dar care trebuie trebuie cheltuite pe bază de facturi și până acum s-au cheltuit doar 150 de milioane de euro pentru casele de marcat electronice. Deci vă dați seama…

Deci noi vorbim de a doua tranșă (de bani din PNRR), dar avem deja în vistierie 6,5 miliarde. E foarte trist ce se întâmplă…”, a declarat europarlamentarul.

”Avem o șansă istorică, chiar o șansă istorică! Avem 80 de miliarde în față necheltuiți, 29,9 sunt PNRR, 29 de miliarde e politica de coeziune, 18 miliarde – politica agricolă, 2 miliarde acel fond pentru traziție justă pentru regiunile carbonifere în tranziție, deci mai ales pentru Valea Jiului și nu s-a cheltuit un leu din toți acești bani.

Programele operaționale 2021 – 2027 au fost aprobate, banii îi puteam folosi de un an și jumătate de când s-a adoptat Regulamentul, dar programele operaționale nu s-au lansat și, din informațiile mele, sunt suspiciuni de conflicte de interese la nvielul autorităților de management”, a mai declarat Corina Crețu, pentru B1 TV.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-03



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE