2024-04-26 10:34

Continuă SCANDALUL politic. Orban convoacă plenul pentru moțiune, PNL boicotează ședința

 |  14:20
Continuă SCANDALUL politic. Orban convoacă plenul pentru moțiune, PNL boicotează ședința

Criza politică, mutată în Parlament, pare fără sfârșit. Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban a convocat Plenul Reunit al Parlamentului pentru citirea moţiunii de cenzură. De cealaltă parte, PNL anunță că nu va participa la ședință.

”Fac apel către toţi liderii politici să analizeze situaţia în care ne găsim şi să se implice pentru soluţionarea cât mai rapidă a crizei.

Din punctul meu de vedere nu există decât o singură soluţie politică onorabilă pentru România şi pentru PNL: Refacarea coaliţiei de guvernare care s-a stabilit după alegerile parlamentare.

Convocarea făcută astăzi nu cuprinde ordinea de zi; Pentru stabilirea proiectului ordinii de zi vom convoca BPR care au acest atribut de a stabili proiectul ordinii de zi. Este o obligaţie constituţională a preşedinţilor celor două Camere aceea de a convoca Plenul pentru respectarea Constituţiei.

Suntem obligaţi să îndeplinim atribuţiile constituţionale. Sigur, nu noi suntem aceia care urmează să decidem ordinea de zi şi măsura în care va fi sau nu va fi citirea moţiunii pe ordinea de zi.

Le atrag atenţia colegilor mei mai înfierbântaţi că au obligaţia să respecte Constituţia şi Legile ţării.

În calitate de preşedinte al PNL apăr Guvernul PNL. Nu voi vota moţiunea de cenzură şi niciun parlamentar PNL nu va vota moţiunea de cenzură” a anunțat Ludovic Orban.

De cealaltă parte, tabăra Cîțu, prin vocea deputatului Florin Roman anunță că parlamentarii liberali nu vor veni la ședință invocând faptul că semnăturile de pe moțiune nu au fost verificate.

„Urmare a decizie BPN ca parlamentarii PNL să nu participe mâine la plenul reunit anunțat de președintele Camerei și de președinta Senatului, decizia colegilor noștri, urmare a consultărilor cu liderii de grup, a fost să nu participe niciun parlamentar PNL la această ședință.

Noi suntem cosecvenți, am spus de la început că vom boicota practic toate întâlnirile convocate, din punctul nostru de vedere nestatutar, atât timp cât Orban si Dragu refuză să ducă la îndeplinire o decizie a Birourilor permanente prin care am solicitat verificarea administrativă a peste 32 de semnături.

Nu poți dărâma o ordine constituțională și un guvern prin semnături care nu corespund regulamentar modului în care acestea sunt solicitate.

Îl asigur pe Orban că nu dorim în niciun fel să împiedicăm procedurile constituționale, dreptul constituțional al Opoziției de a depune o moțiune. Prin demersul nostru amânăm eventual câteva zile aceste proceduri până avem un răspuns pe semnături. Nimeni nu blochează derularea unei moțiuni” a declarat Florin Roman.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-08



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE