2024-05-09 04:40

Comisia Europeană solicită aderarea rapidă a României, Bulgariei și Croației la Spațiul Schengen

 |  14:20
Comisia Europeană solicită aderarea rapidă a României, Bulgariei și Croației la Spațiul Schengen

Comisia Europeană cere Consiliului să ia cât mai rapid deciziile necesare pentru a permite aderarea deplină a României, Bulgariei şi Croaţiei la Spaţiul Schengen. Comisia salută reuşitele celor trei state membre ale UE în aplicarea regulilor Schengen, scrie Agerpres.

"Bulgaria, România şi Croaţia sunt pregătite să adere la spaţiul Schengen. Iar UE este pregătită să le primească. Este momentul să spunem 'Bine aţi venit'. Cele trei ţări merită să devină pe deplin member. Aşteptarea a fost prea mare", a declarat miercuri comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, într-o conferinţă de presă la Bruxelles.

"România are un management al frontierelor de înaltă calitate şi puternic, inclusiv o supraveghere a frontierelor şi controale sistematice ale frontierelor, precum şi cooperarea poliţienească internaţională. Lupta împotriva migraţiei ilegale şi a traficului de persoane sunt două priorităţi în care România este activă. Sistemul de Informaţii Schengen este bine stabilit. În ceea ce priveşte respectarea drepturilor fundamentale, România dispune de structuri eficiente pentru a garanta accesul la protecţie internaţională, cu respectarea principiului nereturnării", se arată în comunicarea Comisiei Europene.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-16



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri



PUBLICITATE





PUBLICITATE