2024-04-26 07:08

Cine este noul președinte al ANI

 |  17:20
Cine este noul președinte al ANI

Senatul a numit miercuri un nou președinte al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). 78 de senatori au votat pentru, opt fiind abțineri, pentru numirea în această funcție a lui Florin Ionel Moise, cel care până la acest moment era vicepreşedinte al instituţie. El a rostit jurământul de credinţă în faţa membrilor Senatului.

Consiliul Naţional de Integritate a adoptat hotărârea de a valida rezultatele examenului pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al Agenţie Naţionale de Integritate, iar candidatul declarat admis a fost Florin Moise.

Prin urmare, Consiliul a propus Senatului numirea acestuia în funcţia de preşedinte al ANI pentru un mandat de patru ani.

Preşedinta Senatului Anca Dragu a scris ulterior pe Facebook că forul legislativ a făcut un pas important în deblocarea ANI, proces blocat de luni bune. 

„Veşti bune din Senat! Măsuri aşteptate de mult timp au fost astăzi votate în plen:

- Depolitizarea funcţiilor de directori interimari din şcoli - aceştia nu vor mai fi numiţi de inspectoratele şcolare, ci de Consiliile de Administraţie - legea merge la promulgare;

- Debirocratizarea administraţiei publice - instituţiile nu trebuie să mai ceară cetăţenilor documente/copii emise de alte instituţii - legea merge la CDEP pentru vot final;

„Deblocarea Agenţiei Naţionale pentru Integritate - personal am făcut eforturi ca toate instituţiile responsabile să numească reprezentanţi în Consiliul Naţional de Integritate. Procesul era blocat de luni bune, iar ANI are de astăzi o conducere complet funcţională prin numirea preşedintelui Florin Moise. Dezvoltarea ţării nu intră în vacanţă!”, a scris Anca Dragu, miercuri pe Facebook. 

 

Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-30



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE