2024-05-19 08:01

Ce le răspunde ministrul Muncii cadrelor medicale și didactice care protestează: ”Oamenii au dreptate!”

 |  23:00
Ce le răspunde ministrul Muncii cadrelor medicale și didactice care protestează: ”Oamenii au dreptate!”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, consideră că cei care protestează - cadre medicale și didactice - au dreptate pentru că, timp de doi ani, au fost dezamăgiți, au avut veniturile înghețate și trebuie să se găsească o soluție pentru deblocarea acestei situații.

„Noi, PSD, practic am scris Legea salarizării unitare și am impus un anumit calendar, și am considerat domeniile sănătății și domeniile educației domenii prioritare în România. Știți foarte bine, personalul medical este deja la nivelul din 2022. Trebuia ca și dascălii noștri să ajungă la acel nivel. Au fost doi ani de înghețări, de tergiversări, oricum am vrea să le numim, efectul este același, oamenii nu și-au primit banii. În programul de guvernare am spus că avem la dispoziție acele 120 de zile să anunțăm un calendar, pentru că la acel calendar trebuie să lucrăm cu partenerii sociali și în special cu sindicatele, dar și cu patronatele”, a declarat oficialul pentru B1tv.

Ministrul Muncii spune că dorește „un parteneriat onest între angajator, angajat și guvernanți”.

„Trebuie să discutăm, să avem un parteneriat onest între angajator, angajat și guvernanți, astfel încât să găsim soluția cea mai bună, iar majorările care vor fi posibile să se întâmple atunci când este posibil, să nu mai fie tergiversate. Ele trebuie să se întâmple, pentru că oamenii au dreptate – timp de doi ani de zile au fost dezamăgiți, au avut veniturile înghețate și trebuie să găsim o soluție să deblocăm această situație”, a adăugat Marius Budăi.

El a explicat că e nevoie de măsuri colaterale pentru crearea de plus valoare.

„Vreau să vă spun că de aceea și în sistemul bugetar am reintrodus voucherele de vacanță. Am încercat să deblocăm, prin prezența PSD la guvernare, anumite aspecte. Acest pachet social, voucherele de vacanță care fac bine și turismului, da, în general industriei ospitalității. Trebuie să creăm măsuri colaterale astfel încât să putem crea plus valoare. Repet, nu există o creștere economică sănătoasă dacă acea creștere nu se regăsește și în buzunarul cetățenilor”, a mai afirmat Marius Budăi.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-12-28



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE