2024-04-26 04:03

Când ar putea DISPĂREA pensiile speciale din România. Anunțul lui Marcel Ciolacu

 |  19:26
Când ar putea DISPĂREA pensiile speciale din România. Anunțul lui Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a spus luni că legea care va reforma sistemul de pensii, fiind vizate mai ales cele speciale, va intra în dezbatere și pentru un vot în Camera Deputaților după ce România va primi raportul Băncii Mondiale cu privire la acest subiect.

Întrebat în cât timp ar putea să ajungă la votul final în Camera Deputaților legea pensiilor, Marcel Ciolacu a spus că imediat după ce vine raportul de la Banca Mondială.

„După ce avem detaliile de la Banca Mondială, legea pensiilor speciale va intra la Camera Deputaților”, a spus Marcel Ciolacu.

În ceea ce privește pensiile militare, președintele PSD a spus că își menține părerea, și anume că acestea nu sunt pensii speciale.

„22 de state, membre ale UE, consideră că pensiile militarilor nu sunt pensii speciale, și-mi mențin punctul de vedere. Sunt ferm convins că vom veni cu o soluție. Îmi mențin părerea: pensiile militarilor nu sunt pensii speciale”, a declarat Marcel Ciolacu.

Pentru ca România să primească fondurile alocate prin Planului Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), aceasta trebuie să îndeplinească satisfăcător reformele referitoare la pensiile speciale la care țara s-a angajat prin acest plan.

Revizuirea vizează toate pensiile speciale, inclusiv a celor militare, cu scopul de a le alinia cu principiul contributivității și face parte dintr-o reformă mai amplă a sistemului public de pensii, reprezentând un element cheie al Planului Național de Redresare și Reziliență al României.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-20



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE