2024-05-06 07:28

Cancelarul german Olaf Scholz vrea neapărat România în Spațiul Schengen: "Îndeplinește toate cerințele". Iohannis și Ciolacu au reacționat imediat

 |  14:01
Cancelarul german Olaf Scholz vrea neapărat România în Spațiul Schengen: "Îndeplinește toate cerințele". Iohannis și Ciolacu au reacționat imediat

Cancelarul german Olaf Scholz anunță că statele UE România, Croaţia şi Bulgaria ”îndeplinesc toate cerinţele tehnice pentru a deveni state membre cu drepturi depline” în Spaţiul Schengen, care nu mai necesită verificarea paşapoartelor pe teritoriului blocului comunitar, informează News.ro.

"Croaţia, România şi Bulgaria îndeplinesc toate cerinţele tehnice în ceea ce priveşte calitatea de membru cu drepturi depline. Voi face demersuri pentru a-i vedea membri cu drepturi depline”, a declarat Scholz.

”Salut anunţul făcut astăzi, la Praga, de Cancelarul Olaf Scholz cu privire la sprijinul Germaniei pentru aderarea la Schengen a României - un obiectiv strategic al ţării mele, care îndeplineşte în mod clar toate cerinţele tehnice. Îi mulţumesc pentru angajamentul său personal!”, a scris preşedintele Klaus Iohannis, într-o postare pe Twitter.

„Salut poziţia cancelarului german Olaf Scholz care susţine că România îndeplineşte toate condiţiile pentru aderarea la spaţiul Schengen. Este ceea ce atât eu, cât şi mulţi colegi din PSD, am afirmat în toate discuţiile cu colegii noştri europeni. Românii merită cu prisosinţă această decizie! Astfel, atât românii care călătoresc în scop personal sau turistic, cât şi transportatorii de mărfuri nu vor mai fi nevoiţi să piardă timp preţios cu verificările de la graniţele statelor membre Schengen. Mai ales în cazul transportatorilor, asta va însemna scurtarea semnificativă a timpilor de aşteptare în frontieră, deci curse operate mai rapid, cu costuri mai reduse. Ca lider al PSD, mă bucur mult că ajutorul vine de la unul dintre cei mai importanţi lideri de stânga ai Europei. Asta înseamnă stânga, solidaritate şi sprijin exact când este mai multă nevoie!”, a scris Marcel Ciolacu, luni pe Facebook.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-08-29



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE