2024-05-18 11:21

Austria acceptă ADERAREA României la Spațiul Schengen. Ce CONDIȚIE a pus

 |  10:12
Austria acceptă ADERAREA României la Spațiul Schengen. Ce CONDIȚIE a pus

Ministrul austriac de externe, Alexander Schallenberg, asigură că "nimic nu va mai sta în calea extinderii spaţiului Schengen" dacă în următoarele luni ţara sa va constata o scădere a numărului solicitanţilor de azil. Votul dat de Viena împotriva aderării României şi Bulgariei la Schengen este unul "de moment" şi nu "pentru totdeauna", a declarat oficialul care face parte din acelaşi partid conservator OeVP al cancelarului Karl Nehammer, omul care a blocat aderarea României la Spațiul Schengen, potrivit News.ro.

"Sunt încrezător că vom reuşi să luăm cu adevărat măsuri aici, în următoarele câteva luni, astfel încât cifrele să scadă. Apoi, nimic nu va mai sta în calea extinderii spaţiului Schengen. La urma urmei, nu am spus că nu ne putem înţelege pe acest subiect niciodată, ci doar în acest moment", a spus Alexander Schallenberg într-un interviu pentru agenţia austriacă de presă APA.

Ministrul Alexander Schallenberg nu consideră că Austria este izolată în cadrul UE prin controversatul său veto împotriva aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen şi susţine pe deplin decizia guvernului federal.

Ministrul de externe îl apără pe cancelarul federal Karl Nehammer, care a folosit termenul de "turism de azil": "Cum altfel poţi să numeşti asta? Oamenii zburau la Belgrad sub pretexte false şi se foloseau de scutirea de vize acordată de Serbia pentru a fi apoi introduşi ilegal în UE. Este vorba de trafic de fiinţe umane şi de abuzul unui sistem care este conceput pentru a oferi protecţie persoanelor care au cu adevărat nevoie de ea. Marea majoritate a persoanelor care vin sunt tunisieni, indieni, pakistanezi sau egipteni. Cei mai mulţi dintre ei nu au nicio perspectivă de azil, dar reprezintă o povară pentru sistem. În acelaşi timp, este nevoie şi de posibilitatea unei migraţii economice reglementate".


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-12-18



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE