2024-05-07 23:43

Alegeri locale: BEC a decis renumărarea voturilor! În ce sector se poate schimba primarul ales

 |  12:53
Alegeri locale: BEC a decis renumărarea voturilor! În ce sector se poate schimba primarul ales

Biroul Electoral Central a decis renumărarea voturilor într-un sector, după ce au fost descoperite mai multe nereguli.

Astfel, în Sectorul 5, acolo unde diferența dintre primii trei clasați este de doar 3 procente, BEC a decis să se renumere voturile. 

Într-un comunicat oficial se arată că Biroul Electoral de Circumscripție Electorală nr. 5 Sector 5 a admis cererile referitoare la renumărarea tuturor buletinelor de vot din cele 197 secții de vot de pe raza Circumscripției electorale a Biroului Electoral de Circumscripție Electorală a Sectorului 5 al Municipiului București.

Purtătorul de cuvânt menționează că, potrivit legii, Biroul Electoral Central primește și soluționează orice contestație cu privire la organizarea și desfășurarea alegerii autorităților administrației publice locale, altele decât cele care, prin legea mai sus menționată, sunt date în competența birourilor electorale de circumscripție sau a instanțelor judecătorești.

„Facem precizarea că, din moment ce Biroul Electoral Sector 5 a admis cererile de renumărare, în timp ce birourile electorale sector 2, 3 și 4 le-au respins ca inadmisibile, este evident că se impune aplicarea corectă a dispozițiilor privitoare la alegeri pe întreg teritoriul țării, precum și interpretarea unitară a prevederilor art. 95 din Legea nr. 115/2015, aspect care se poate realiza numai de la nivelul Biroului Electoral Central”, se mai arată în documentul citat.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-01



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE