2024-04-26 18:31

Adrian Năstase anunță: Cine ar putea fi candidatul PSD la următoarele alegeri prezidențiale?

 |  12:04
Adrian Năstase anunță: Cine ar putea fi candidatul PSD la următoarele alegeri prezidențiale?

Fostul premier al României, Adrian Năstase, a vorbit despre alegerile prezidențiale din 2024 și a prezentat un posibil candidat din partea PSD. El spune că Mircea Geoană ar putea reprezenta o variantă credibilă pentru social-demcrați, mai ales din perspectiva imaginii bune pe care o are deja Geoană la nivel internațional.

„Părerea mea este că trebuie să vină cineva mai tânăr pentru alegerile prezidențiale. Mircea Geoană poate fi o variantă. Trecerea lui prin zona NATO sigur că-i aduce anumite argumente.

Pe de altă parte, PSD-ul ar trebui să gândească în termeni de profil la candidat pentru alegerile prezidențiale. Totuși, Mircea Geoană a candidat din partea PSD-ului. Un candidat cumva care se suprapune peste suporterii și simpatizanții partidului n-are cum să treacă de 50%. Practic ar trebui gândit profilul unui candidat care să obțină voturi dincolo linia de mijloc a spectrul politic în turul doi. Ceea ce e foarte greu pentru PSD, pentru că nu a reușit să-și construiască aliați în zona de stânga. Toate celelalte partide sunt în zona de dreapta. Un candidat care se suprapune pe profilul PSD-ului ca atare are șanse mai mici.

Geoană are deja experiența de ministru de externe, la NATO, de ambasador... Are niște argumente. Dar e cumva destul de devreme. Trebuie discutat cu el să accepte. S-ar putea să aibă rezerve, deoarece are o carieră internațională.

Cred că Marcel Ciolacu nu vrea și nu și-a propus acest lucru”, a spus Adrian Năstase, la Metropola TV.

Adrian Năstase: „Nu cred în formule de tipul generației spontane în politică”

„Nu cred în formule de tipul generației spontane în politică. Oamenii politici valabili sunt cei care au un anumit tip de educație, care au o anumită cultură și experiență. Nu poți să iei la alegeri agenda telefonică sau să discuți cu președinții de organizații care încep să-ți spună ‘pune pe ăla’ sau ‘dă-mi un ministru’. Acestea sunt marile erori care au avut loc în ultima perioadă, dar nu doar în PSD.

De aceea am vorbit, era să spun inutil, de nevoia de revigorae a departamentelor partidului. Acolo realizezi și selectarea oamenilor, pregătriea lor, îi pui să facă monitorizări când ești în opoziție. Acolo reușești să validezi lideri, lideri de nivelul doi și apoi de prim nivel.

Ce este important e să înțelegem că relațiile personale contează foarte mult. Dar relațiile personale contează foarte mult.

La 90 de ani sunt pregătit să reintru în politică…(n.r.: zâmbește ironic). Nu e cazul să revin.

Există partide de lideri, iar PSD a fost partid de lideri. Există apoi partide cu leadership comun. (...) Eu am gândit că era nevoie de nevoia unui lider. Poate am greșit. Cred că cel mai rău în politică e să nu iei decizii”, a conchis Adrian Năstase.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-05-27



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE