2024-05-07 12:57

S-a decis unde se va desfășura EUROVISION 2023

 |  16:00
S-a decis unde se va desfășura EUROVISION 2023

Concursul de muzică Eurovision urmează să aibă loc anul viitor în Regatul Unit în 2023, în contextul în care organizatorul acestuia, European Broadcasting Union (EBU), a decis că eveniemntul nu se poate desfăşura în Ucraina, din cauza invaziei ruse.

Oraşul în care urmează să aibă loc concursul nu a fost stabilit încă, însă oraşele Glasgow şi Manchester doresc să-l găzduiască. EBU cere ca locul concursului să poată primi aproximativ 10.000 de spectatori, să fie uşor accesibil de pe un aeroport internațional şi să dispună de locuri de cazare pentru cel puţin 2.000 de delegaţi, jurnalişti şi spectatori, scrie News.ro.

Reamintim că Sam Ryder, care a reprezentat Regatul Unit, s-a clasat pe locul doi la ultimul Eurovision.

Ucraina ar fi urmat să găzduiască această competiţie în 2023, însă EBU a decis că nu poate face acest lucru din cauza războiului. Acest anunţ l-a dezamăgit pe ministrul ucrainean al Culturii, Oleksandr Tkacenko, care a cerut ”schimbarea deciziei”, însă organizatorul a rămas ferm şi a subliniat că ”înţelege deplin dezamăgirea cu care a fost primit anunţul” său. ”Decizia a fost luată în baza responsabilităţii EBU de a se asigura că sunt garantate condiţiile siguranţei şi securităţii tuturor celor care lucrează şi participă la eveniment, a cărui organizare este necesar să înceapă imediat în ţara gazdă”, anunță EBU.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-25



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri



PUBLICITATE





PUBLICITATE