2024-04-27 02:54

Jamila A PIERDUT procesul pe care i l-a intentat Laurei Laurențiu, în scandalul ECLER LA TAVĂ

 |  21:11
Jamila A PIERDUT procesul pe care i l-a intentat Laurei Laurențiu, în scandalul ECLER LA TAVĂ

Eclerul la tavă s-ar putea dovedi un desert foarte scump pentru Jamila. Cunoscuta vloggeriță culinară a pierdut și la Curtea de Apel București procesul pe care i l-a intentat Laurei Laurențiu, colega sa de breaslă.

Jamila pretindea daune de 5.000 de euro de la Laura Laurențiu, pentru că a blocat-o timp de 17 zile pe YouTube.

Între cele două a izbucnit un conflict pe tema rețetei deliciosului desert franțuzesc, dar și a drepturilor de difuzare.

Judecătorii Instanței de Apel, la fel ca cei de la Tribunal, nu i-au dat câștig de cauză Jamilei, și au obligat-o să îi plătească rivalei 25.000 de lei cheltuieli de judecată, pe lângă cei 5.000 de lei de la fond.

Ea mai are totuși o șansă pentru eclerul la tavă: să declare recurs la Instanța Supremă.

Jamila este acuzată că a furat rețeta de "ecler la tavă" 

Procesul de la Tribunalul Bucureşti a fost deschis de către Jamila împotriva Laurei Laurențiu. Jamila a reclamat că în mai 2019, după ce a postat pe canalul său de Youtube o filmare în care prezintă o reţetă de ecler la tavă, iar Laura Laurențiu ar fi raportat-o abuziv la Youtube și ar fi susținut că difuzarea încalcă drepturile sale de autor.

Mai exact, Laura Laurențiu raporta că videoclipul Jamilei ar copia videoclipul său în care este prezentată reţeta respectivă. În urma raportării, videoclipul Jamilei a fost şters de pe Youtube, fiind reactivat abia după 17 zile, după ce Jamila a făcut dovada că nu a încălcat drepturile de autor.

În procesul de la Tribunalul Bucureşti, Jamila a arătat că videoclipul era realizat în cadrul unei campanii publicitare, iar prin acea raportare a fost prejudiciată cu peste 2.000 de euro. De asemenea, Jamila a mai cerut daune morale de 1.000 de euro arătând că "pârâta nu a ţinut cont de influenţa pe care o are şi a incitat, prin postarea sa, publicul Facebook să o vadă pe reclamanta drept "hoaţă de reţete"."

Pe de altă parte, Laura Laurențiu spune că rețeta de eclere la tavă îi aparține, pentru că, spre deosebire de cea clasică, ea a creat o "prăjitură cu dimensiunea de 38/28 centimetri care după coacere este acoperită, și nu umplută cu cremă și garnisită cu frișcă bătută".


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-16



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE