organele de la un miel (ficăței, rinichi, plămâni, inimă)
250 de grame de carne de miel
400 de grame de ceapă și usturoi verde
400 grame de mărar și pătrunjel
opt ouă bătute pentru fiecare kilogram de compoziție
ulei prapur sare și piper.
Cum se prepară rețeta de drob de mielOrganele și carnea de miel se spală bine, se taie în cuburi mari și se pun la călit în ulei de floarea soarelui. Un sfert din compoziție se taie cuburi, iar restul, după ce a fost scursă de ulei, se trece prin robotul de bucătărie.
Condimentele, adică ceapa, usturoiul, mărarul și pătrunjelul sunt mărunțite pentru a fi adăugate ulterior peste amestec. Apoi, carnea și verdețurile se amestecă cu opt ouă, bătute înainte ca pentru omletă. Se pun sarea și piperul, apoi totul se învelește în prapure.
După acest pas, drobul se pune la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, la 140 de grade Celsius. În funcție de preferințe, în mijlocul compoziției se pot pune două ouă fierte întregi.
Iată câteva feluri în care poate fi gătit drobul de miel pentru Paște 2023. În rândurile următoare aflați cât costă drobul de miel preparat de chef Cătălin Scărlătescu:
Pe site-ul celebrului bucătar, care a participat și la America Express: Drumul Aurului, 1,1 kg de drob de miel se vinde cu 147.00 LEI.
”Bucătării noștri îl pregătesc după o rețetă tradițională cu verdeața proaspătă din belșug, ouă și organe de miel.”, se arată în descrierea de pe site.