2024-05-19 12:27

Actorii Eugen Cristea și Cristina Deleanu dau în JUDECATĂ statul român, din cauza certificatului verde

 |  22:18
Actorii Eugen Cristea și Cristina Deleanu dau în JUDECATĂ statul român, din cauza certificatului verde

Actorii Eugen Cristea (69 de ani) și Cristina Deleanu (80 de ani) spun că au dat în judecată statul român din cauza certificatului verde. Cei doi artiști nu se pot vaccina anti-COVID-19 din cauza problemelor de sănătate pe care le au și, astfel, nu pot avea acces în anumite instituții sau centre comerciale.

Ei solicită autorităților introducerea unui certificat galben sau roșu pentru persoanele care se află în situația lor.

„Am făcut o cerere prin care chemăm în judecată Guvernul Romaniei, MAI şi CNCAV. Semnalăm faptul că amândoi facem parte dintr-o categorie care nu a fost încadrată nicăieri.

Amândoi avem recomandări din partea medicului de familie de a nu face vaccinul împotriva coronavirusului, din cauza unor probleme de sănătate. Vrem să beneficiem și noi de un certificat galben sau roșu prin care să avem acces în toate locurile în care momentan nu putem intra din cauza Hotărârii de Guvern.

Vrem să mai mergem și noi la spectacolele colegilor noștri, să mai intrăm din când în când să mai luăm și noi o haină, un parfum sau un deodorant.

Această hotărâre de guvern îi pune pe cei care sunt în situația noastră într-o situație de umilință. Ne dorim să ne apărăm fără a încălca reguli și legi. Ceea ce am facut noi nu înseamnă un îndemn la nesupunere, ci la așezarea pe făgașul unor linii corecte a unor oameni care au făcut mult pentru statul român”, a declarat Eugen Cristea la România Tv.

Invitat la o altă emisiune, Cristea a declarat că persoanele care se află în situția lor sunt discriminate din cauz acestui certificat verde.

„Această categorie a noastră, a celor care nu avem voie, deci avem adeverințe medicale eliberate de medicul de familie cu contraindicație totală la acest vaccin, noi suntem nu numai discriminați, dar fiii ploii, cum se spune în popor. Suntem ai nimănui și nu este neapărat vorba de discriminare, ci și de faptul că amândoi, și eu și soția mea, ne simțim umiliți. E o mare diferență între discriminare și umilire”, a precizat Eugen Cristea la Antena 3.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-04



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE