2022-05-25 15:23

Românii au donat mai mult în ultimul an: Pandemia i-a făcut mai sensibili pe oameni la nevoile semenilor

 |  11:27
Românii au donat mai mult în ultimul an: Pandemia i-a făcut mai sensibili pe oameni la nevoile semenilor

Pandemia i-a făcut mai sensibili pe români la nevoile semenilor, declară Samuel Negoiescu, fondatorul și președintele Asociației „Speranță pentru România”.

Asociația „Speranță pentru România” a reușit să strângă în anul 2021 peste 3 milioane de euro din donații de la oameni, dar și de la societăți comerciale, reușind astfel să ajute anul trecut peste 600 de oameni aflați în situații dificile, cazuri medicale sau sociale. Suma strânsă anul trecut reprezintă o creștere cu 15% față de donațiile primite cu un an înainte, de aproximativ 2,6 milioane de euro.

„Cele mai multe donații vin de la oamenii simpli, dar avem și excepții. Avem un om de afaceri din România care donează câte 1.000 de Euro pentru fiecare caz de cancer, iar cei de la Profi sunt sponsorii noștri oficiali. Sume importante am primit de-a lungul timpului și de la persoane fizice. Spre exemplu, de sărbători am primit donații care au însumat 47.000 de euro de la o doamnă. Ea donat pentru diferite cazuri prezentate pe site-ul nostru”, explică Samuel Negoiescu, fondatorul și președintele  Asociației „Speranță pentru România”.

În cei 12 ani de activitate, Asociația Speranță pentru România a strâns donații de 7,1 milioane de euro, din care 5,6 milioane doar în cei doi ani de pandemie, 2020 și 2021. Spre exemplu, în anul 2019, Asociația a strâns 900.000 de euro pentru cazurile pe care le-a susținut, aproape de trei ori mai puțin decât în 2020. 

În proiectul lansat de Samuel Negoiescu sunt implicați peste 400 de voluntari, iar de-a lungul timpului a înregistrat peste 300.000 de donatori și sponsori. Asociația a ajutat peste 8.000 de persoane până în acest moment, între care se numără foarte mulți copii cu boli grave.

„Fac și acum un apel: Cei care doresc pot dona foarte rapid prin SMS. Avem alocate două numere de SMS: 8829 pentru copiii bolnavi și 8837 pentru adulții bolnavi. Lună de lună, ajutăm câte un caz umanitar de adult sau copil folosind donațiile prin SMS. Lucrăm în acest moment la alte noi modalități de donație. Primul nou proiect se numește „Donează ziua de naștere” – în două clickuri vei putea să îți creezi propria campanie de strângere de fonduri pentru ziua ta, ajutând un copilaș bolnav de cancer. A doua modalitate, „Fii un fundraiser”, face ca fiecare doritor să aibă propria sa campanie de strângere de fonduri pentru orice caz va dori de pe platforma noastră de fundraising. A treiea metodă, „Oportunități de voluntariat”,  se adresează celor care vor să devină voluntari ai asociației”, explică Samuel Negoiescu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-01-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE