2024-05-03 18:29

Rețetele perfecte pentru apa infuzată: Te răcoresc și ajută la slăbit

 |  14:00
Rețetele perfecte pentru apa infuzată: Te răcoresc și ajută la slăbit

Vara este anotimpul în care fiecare persoană încearcă să ajungă la un trup perfect. Cele mai multe dintre persoane vor pleaca în concediu, însă gândul kilogramelor în plus nu ar trebui să le strice cheful de vacanță.

Kilogramele în plus mereu au reprezentat o problemă. Însă, apa infuzată este remediul perfect pentru un mod de slăbire sănătos, rapid și energizant.

Apele infuzate au extrem de multe vitamine și minerale. Ele conferă un boost de energie. De asemenea, acestea sunt ideale pentru vară, întrucât sunt extrem de răcoritoare și pot conține ingredientele preferate.

Modul de preparare este unul extrem de simplu și oricine este capabil să îl realizeze. Se pune apă într-un recipient, după care se adaugă ingredientele alese și se lasă la infuzat 3-4 ore sau chiar peste noapte. Ceea ce este de notat aici este faptul că infuzia trebuie ținută la rece, în recipiente închise energetic pentru a-și păstra aroma proaspătă.

Conform andreearaicu.ro, această băutură poate fi consumată atât rece, cât și la temperatura camerei. Gustul este unul de milioane și în special în timpul unei zile caniculare, după cum se anunță. Apele infuzate băute în cantități mai mari pot intensifica metabolismul și îl ajută să elimine din corp depozitele de grăsime în exces.

Mai jos sunt prezentate și câteva rețete care ajută la detoxifiere și vitalizare.

Apa infuzată cu castravete și lime

Pentru prepararea acestei ape sunt necesare câteva ingrediente precum: un castravete fabio potrivit, doup lămâi verzi, 2 litri de apă plată sau minerală în funcție de preferințe, lavanda și mentă proaspătă. Combinația dintre castravete și lime este una extrem de bună întrucât elimină toxinele din corp. Lavanda și mentă ajută la o digestie mai bună, dar și la tranzitul intestinal. Cea de-a doua combinație ajută la ameliorarea stărilor de balonare și creșterea a rezistenței imunitare, pe fondul afecțiunilor respiratorii.

Apa infuzată cu căpșuni și ghimbir

Pentru această apă, rețeta este mai punctuală și concisă, întrucât sunt date valorile cantităților utilizate exact. Sunt necesare astfel: 75 grame de ghimbir, 100 de grame de căpșuni, o lămâie mare, doi litri de apă și mentă. Această apă infuzată ajută la creșterea nivelului de colesterol bun din organism, dar și la stabilirea unui nivel normal al insulinei. Ghimbirul este un ingredient extrem de folosit în dietele pentru slăbit, însă el reprezintă, de asemenea, un bun stimulent în cadrul sănătății. Această rădăcinoasă stopează poftele alimentare și contribuie la eliminarea kilogramelor în plus.

Apa infuzată cu mentă, soc și petale de trandafir

Despre această apă infuzată se poate spune că este una mai orientală, având în vedere ingredientele din compoziției. Pentru realizarea ei sunt necesare 100 de grame de flori de soc, mentă, petale de trandafir proaspete și doi litri de apă. Florile de soc sunt extrem de benefice în dietele pentru slăbit. Acestea intensifică arderile din organism și astfel provoacă o transpiratie mai abundentă. De asemenea, alături de petalele de trandafir, florile de soc au un efect diuretic. Cei mai mulți specialiști susțin că această apă infuzată este remediul perfect pentru infecțiile urinare.

Apă infuzată cu fructe de pădure și mentă

Cu toate că această apă infuzată este una destul de simplă, cu puține ingrediente, ea reprezintă una dintre cele mai benefice băuturi pentru organism. Conține: 100 de grame mix fructe de pădure, frunze de mentă proaspătă și doi litri de apă. Fructele de pădure sunt extrem de benefice pentru organism. Acestea sunt bogate în antioxidanți, vitamine, fier, calciu, magneziu , acid folic și caroten. Totodată. Ele ajută digestia.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-26



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE