2024-05-05 23:49

Dolce&Gabbana, decizie radicală. Grupul renunță la BLĂNURILE naturale

 |  23:17
Dolce&Gabbana, decizie radicală. Grupul renunță la BLĂNURILE naturale

Grupul italian de lux Dolce&Gabbana a anunțat că va renunța să folosească blănuri naturale în colecțiile sale, începând din acest an. Decizia a fost luată pentru încurajarea și promovarea responsabilității sociale.

Declarația a fost făcută împreună cu Asociația pentru drepturile animalelor Humane Society International. Dolce & Gabbana devine unul dintre multe branduri care se alătură mișcării activiștilor care se opun sacrificării animalelor.

Grupul italian va produce accesorii și articole de îmbrăcăminte din piele ecologică, însă nu va încheia colaborarea cu specialiștii în blănuri.

„Întregul sistem al modei are un rol semnificativ de responsabilitate socială care trebuie promovat și încurajat”, a afirmat directorul de comunicații Fedele Usai.

Casa de modă a fost fondată de designerii italieni Domenico Dolce și Stefano Gabbana. D&G produce la ora actuală produse de lux ca haine pentru bărbați și femei, parfumuri, încalțăminte, lenjerie de pat, accesorii și multe altele.

În ultima vreme, mai multe case de modă de lux au renunțat la comercializarea blănurilor naturale. Acest nou val care promovează modă durabilă, marchează un pas înainte pentru industrie.

În 2018, Gucci a instituit responsabilitatea socială ca una dintre principalele valori ale brandului. În același an, Michael Kors a dezvăluit că marca nu va mai folosi blănuri naturale.

În martie 2017, Donatella Versace a declarat că marca va înceta să folosească blănurile naturale până în 2019, motivând că nu mai vrea să ucidă animale „pentru a face modă”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-01-31



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE