2024-04-27 01:14

OFICIAL. Xavi Pascual este din nou antrenorul naționalei de handbal masculin a României. Ce OBIECTIV are

 |  17:05
OFICIAL. Xavi Pascual este din nou antrenorul naționalei de handbal masculin a României. Ce OBIECTIV are

Spaniolul Xavier Pascual Fuertes a semnat, luni, un contract pe trei ani cu Federaţia Română de Handbal, având ca obiectiv calificarea echipei naţionale masculine la Jocurile Olimpice din 2024. El a mai fost selecţioner al naţionalei tricolore, între 2016 şi 2018, renunţând la funcție atunci când şi-a prelungit contractul cu Barcelona, neputând să continue pe două fronturi. Din această vară, Pascual este şi antrenorul campioanei României, Dinamo Bucureşti.

"Este o mare provocare pentru mine să fiu antrenorul echipei naţionale a României. Ideal ar fi să facem câte un cantonament în fiecare lună cu jucătorii. Trebuie să ştim exact unde suntem. Pentru mine, este important de ştiut că asta nu este echipa mea, nici a preşedintelui, este echipa tuturor, este echipa României şi avem nevoie de toţi jucătorii, de toţi antrenorii, toată lumea să muncească împreună, dacă vrem să avem o echipă nţională. Trebuie să avem întâlniri, să avem stagii de pregătire, să vorbim cu antrenorii şi vom începe asta de azi. Avem în vedere 52 de jucători tineri, pentru că vreau să văd noi jucători, echipa naţională trebuie să fie deschisă pentru oricine. Toată lumea trebuie să dea totul să ajute echipa. Toată lumea să muncească pentru echipa naţională, să vorbm mai puţin şi să lucrăm mai mult", a declarat tehnicianul.

CV de invidiat

Xavi Pascual, 53 de ani, a antrenat peste 12 ani pe FC Barcelona, între februarie 2009 şi iunie 2021. În palmaresul lui figurează 61 de trofee, cele mai importante fiind Liga Campionilor, de trei ori, Campionatul Mondial al cluburilor, de cinci ori, campionatul spaniol, de 11 ori, Cupa Spaniei, de zece ori, şi Supercupa Spaniei, de 10 ori.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-06



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE