2022-01-28 23:59

CSM București, lovitură pe piața transferurilor! A adus-o pe înlocuitoarea Cristinei Neagu

 |  14:33
CSM București, lovitură pe piața transferurilor! A adus-o pe înlocuitoarea Cristinei Neagu

CSM Bucureşti a obţinut semnătura jucătoarei Kalidiatou Niakaté, campioană europeană, mondială şi olimpică cu naţionala Franţei şi componentă de bază a echipei Brest Bretagne Handball, adversară a grupării din Capitală în actuala ediţie a Champions League.

Niakate joacă inter-stânga, fix poziția Cristinei Neagu, are 26 de ani (1,77 m, 72 kg), și a semnat un contract pe doi ani, valabil din sezonul viitor, 2022-2023.

Născută la Paris, aceasta a început handbalul la Aubervilliers (Seine-Saint-Denis), unde locuia alături de familia sa. O etapă importantă a junioratului său a fost reprezentată şi de perioada petrecută la Châtenay-Malabry. A urmat, la 16 ani, pasul către Issy-Paris Hand, unde a şi semnat primul său contract profesionist. În 2017 a semnat cu Nantes, pentru ca după doar doi ani, Kalidiatou Niakaté să accepte oferta celor de la Brest Bretagne Handball.

Kalidiatou Niakaté a debutat în naţionala Franţei în 9 octombrie 2014 într-o partidă cu Danemarca! Au urmat ani de vis în tricoul primei reprezentative a Franţei. Kalidiatou a făcut parte din echipa Franţei care a cucerit, în ordine, titlul mondial (2018), titlul european (2019) şi tiltul olimpic (2021)!

În actualul sezon al Ligii Campionilor, CSM Bucureşti şi Brest s-au întâlnit la Bucureşti, în 30 octombrie. Formaţia franceză s-a impus la limită, scor 30-29, într-o partidă care a constituit un duel între Cristina Neagu şi Kalidiatou Niakaté. Ambele au înscris câte zece goluri, fiind cele mai bune marcatoarea ale meciului. Brest şi CSM Bucureşti se vor reîntâlni în Liga Campionilor miercuri, 19 ianuarie 2022, pe „Brest Arena”. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-01-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE