2024-05-05 14:20

Gimnastica românescă este din nou în prim-plan!

 |  17:48
Gimnastica românescă este din nou în prim-plan!

După ce în ultimii ani, gimnastica românească s-a scufundat în anonimat, iată că se întrevăd primele raze de speranță. Echipa de gimnastică junioare a României a obţinut, vineri, medalia de aur, iar două tricolore au câştigat aurul şi argintul continental la individual-compus. Pe de altă parte, senioarele, cu Larisa Iordache ca vedeta lotului, evoluează sâmbătă în concursul pe echipe şi duminică, în finalele pe aparate.

La individual-compus junioare, medalia de aur a revenit Anei Bărbosu (54.599 puncte), iar cea de argint Mariei Ceplinshi (50.499). De asemenea, în concursul pe echipe, tot la junioare, România s-a clasat pe primul loc, cu un total de 156.463 puncte, urmată de Ucraina şi Ungaria.

Senioarele intră în competiţia pe echipe sâmbătă, de pe primul loc al calificărilor, în timp ce duminică au loc finalele pe aparate, cu Larisa Iordache la start în toate cele patru, iar Ioana Stănciulescu (la sărituri), Silviana Sfiringu (bârnă) şi Antonia Duţă (sol). Şi junioarele vor concura duminică în finalele pe aparate.

La cea de-a 33-a ediţie a CE, de la Mersin, care se încheie duminică, echipa de senioare a României este formată din gimnastele Larisa Iordache, Daniela Trică, Antonia Duţă, toate de la Dinamo Bucureşti, Silviana Sfiringu şi Ioana Stănciulescu (Farul Constanţa). Colectivul tehnic este format din Lăcrămioara şi Cristian Moldovan, Liliana Cosma, Nicolae Forminte, Florin Cotuţiu.

Foto: Facebook Federatia Romana de Gimnastica


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-18



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE