2024-05-19 14:28

Bârna i-a adus titlul olimpic în tinerețe și a băgat-o în cârje la bătrâneței!

 |  15:51
Bârna i-a adus titlul olimpic în tinerețe și a băgat-o în cârje la bătrâneței!

În 1984, echipa României de gimnastică triumfa la Jocurile Olimpice de la Los Angeles! Fetele au câștigat pentru prima dată în istorie titlul olimpic pe echipe. Din formația de aur condusă de Octavian Bellu a făcut parte și Simona Păucă, gimnastă care s-a mai întors atunci acasă cu un aur olimpic la bârnă și un bronz la individual compus. La 37 de ani distanță, fosta mare gimnastă, devenită antrenoare, a ajuns în cârje! Și-a rupt meniscul pe...bârnă, la antrenamentele pe care le conduce la Cluj, iar acum trebuie să fie operată!

Bârna i-a adus titlul olimpic în tinerețe și a băgat-o în cârje la bătrâneței!
zoom
„În 51 de ani și jumătate, nu am reușit să îmi rup nimic, am reușit acum ca antrenoare sa îmi rup meniscul. Cred că bârnei i-a fost dor de mine” - Simona Păucă, multiplă medaliată la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 1984. 

Simona recunoaște că este greu să fii antrenor de gimnastică în aceste vremuri. „Este destul de dificil deoarece am intrat în 2020 cu o grupă de 25 de copii de 5, 6 ani și din septembrie nu a mai venit niciunul. Părinților le-a fost frică să le mai aducă să nu se îmbolnăvească” - Simona Păucă.

Româ

Bârna i-a adus titlul olimpic în tinerețe și a băgat-o în cârje la bătrâneței!
zoom
ncele au venit cu 13 medalii de la Los Angeles

Simona își amintește că cel care i-a îndrumat primii pași spre gimnastică a fost tatăl ei. Am început pe la 5 ani, părinții mei m-au susținut foarte mult. “Când îmi aduc aminte ce am realizat la Jocurile Olimpice de la Los Angeles mi se umple inima de fericire. Am muncit enorm pentru acele rezultate. Și mă bucur că lumea își mai aduce aminte de noi, de generația veche”  - Simona Păucă.

Cele șase fete din echipa de gimnastică a României care au făcut istorie la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 1984 au fost: Lavinia Agache, Laura Cutina, Cristina Grigoraș, Simona Păucă, Mihaela Stănuleț și Ecaterina Szabo. Fetele s-au întors acasă cu 10 medalii de aur, 6 cu echipa, 3 câștigate de Ecaterina Szabo la sărituri, bârnă și sol și una de Simona Păucă la bârnă, una de argint, la individual compus prin Ecaterina Szabo și două de bronz, prin Simona Păucă la individual compus și Lavinia Agache la sărituri. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-07



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE