2022-05-25 17:11

Stadionul Giulești a fost preluat OFICIAL de CS Rapid. Când se va juca pe noua arenă

 |  20:54
Stadionul Giulești a fost preluat OFICIAL de CS Rapid. Când se va juca pe noua arenă

Șefa Clubului Sportiv Rapid Bucureşti, Vali Caciureac, a declarat, marţi seara, la preluarea în administrare a Stadionului Giuleşti, că arena va putea fi folosită peste aproximativ două uni, undeva la sfârşitul lunii februarie. Aceasta a explicat că va începe încă de mâine procedurile pentru obţinerea tuturor avizelor de funcţionare a noii arene.

"Am fost aici la momentul demolării vechiului stadion şi am suferit, pentru că tinereţea mea aici s-a consumat. Dar acum sunt foarte fericită pentru că avem un stadion nou şi modern şi sunt sigură că toţi rapidiştii sunt bucuroşi. Nu depinde de mine momentul când va putea fi folosit stadionul, depinde de cei care trebuie să ne dea avizele. Începând de mâine noi vom duce dosarele pentru avizare la ISU, la DSP şi în funcţie de cât de repede obţinem aceste avize vom putea anunţa şi când se va juca primul meci aici. Cu siguranţă multe luni nu vor trece până atunci. Noi credem că maximum la sfârşitul lunii februarie se poate juca aici. Gazonul arată foarte bine pentru că el a fost montat în toamnă şi a avut timp să se prindă", a spus Vali Caciureac.

"Stadionul este foarte frumos, este intim, simţi jucătorii lângă tine şi la rândul lor jucătorii vor simţi galeria şi suporterii lângă ei. Nu cred că această apropiere este periculoasă pentru nimeni. Echipa Rapid va câştiga aici şi toată lumea va fi fericită. Eu am mare încredere în suporterii noştri. Acum aşteptăm meciul de inaugurare. Cu cine va fi, asta vor decide cei de la fotbal. Noi vom veni la inaugurare cu sportivii noştri de marcă, dar inaugurarea va fi organizată de cei de la fotbal. Nu ştiu dacă stadionul a pierdut 5.000 de locuri, pentru că din 2006 pe fosta arenă nu se puteau folosi 6.000 de locuri, pentru că nu era consolidată peluza. Iar noi ani de zile am funcţionat cu 11.000 de locuri. Eu nu spun că 14.000 de locuri sunt suficiente, dar sunt aşa cum trebuie, adică moderne şi oferă toate condiţiile", a adăugat Vali Caciureac.

Vicepremierul şi ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, au anunţat, marţi, că lucrările de construcţie ale Stadionului Giuleşti au fost încheiate şi că arena a fost preluată oficial în administrare de Clubul Sportiv Rapid.

Noul Stadion Giuleşti, care va putea fi omologat UEFA categoria 4, are o suprafaţă desfăşurată construită de 40.522 mp şi beneficiază de 14.050 de locuri pentru spectatori, 184 locuri de parcare şi 7.560 mp de gazon natural ranforsat sintetic.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-01-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE