2022-01-28 04:33

PREMIERE. Brigadă feminină și VAR la partida România - Liechtenstein

 |  10:14
PREMIERE. Brigadă feminină și VAR la partida România - Liechtenstein

Naționala de fotbal a României întâlneşte reprezentativa din Liechtenstein, duminică, ora 21.45, pe Arena Naţională, în Grupa J a din preliminariile CM-2022. Meciul va fi arbitrat, în premieră pentru tricolori, de o brigadă feminine. Totodată, după o pauză de aproape doi ani, fanii revin pe stadion la un meci al naţionalei.

O brigadă feminină din Ucraina va arbitra acest meci, la centru fiind Katerina Monzul, iar Marina Striletska şi Svitlana Gruşo arbitri-asistenţi. Monzul are 40 de ani, este originară din Harkov şi licenţiată în arhitectură şi planificare urbanistică. În noiembrie 2020, ea a condus brigada feminină de la San Marino – Gibraltar, partidă din Liga Naţiunilor, primul meci internaţional cu caracter oficial având femei arbitru. Din 2016, Mozul arbitrează în prima ligă masculină din Ucraina, fiind prima femeie-arbitru din istoria competiţiei. Ea este arbitru FIFA din 2004, a condus finala Ligii Campionilor în fotbalul feminin în 2014, an în care a fost votată de IFFHS pe locul 2 în topul mondial al arbitrelor. Ulterior, a arbitrat finala Cupei Mondiale de fotbal feminin în 2015, fiind votată în acel an numărul 1 în arbitrajul feminin mondial

Tot pentru prima dată în România la un meci al echipei naţionale va fi activ sistemul de asistenţă video pentru arbitraj. În camera VAR vor fi arbitrul Ievgenii Aranovksii (Ucraina) şi arbitrul asistent Viktor Matiaş (Ucraina).

Clasamentul Grupei J înaintea acestei partide: 1. Armenia - 10 puncte, 2. Germania - 9 puncte, 3. Macedonia de Nord - 7 puncte, 4. România - 6 puncte, 5. Islanda - trei puncte, 6. Liechtenstein - niciun punct.

Pe 8 septembrie, tot de la 21.45, va avea loc partida Macedonia de Nord - România.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE