2024-04-26 19:15

Legenda fotbalului german, Gerd Muller, s-a STINS din viață

 |  16:12
Legenda fotbalului german, Gerd Muller, s-a STINS din viață

După o lungă suferinţă, legenda fotbalului german, Gerd Muller, a murit. Anunţul a fost făcut chiar de cei de la Bayern Munchen, care spun că tragedia a avut loc în această dimineaţă. Fostul mare atacant avea 75 de ani.

Gerd Muller suferea de demenţă senilă de mai bine de 5 ani, când a început un tratament special. Din 2008, Muller suferea şi de Alzheimer şi era dependent de scaunul cu rotile.

Muller deţine recordul de goluri marcate pentru Bayern Munchen, cu 566 de reuşite în 607 meciuri. 

În plus, Muller are 365 de goluri doar în Bundesliga, unde a fost golgheter de 7 ori.

Muller a avut un procent de eficacitate incredibil şi la naţionala Germaniei (Republica Federală Germană), pentru care a înscris de 68 de ori în 62 de selecţii.

Apetitul său pentru gol l-a făcut să capete porecla de "bombardierul naţiunii."

În palmaresul lui Gerd Muller figurează un titlu mondial cu Germania, plus trei titluri europene. La nivel de echipă de club, Muller a câştigat cu Bayern Munchen o Cupă a Campionilor, 4 titluri în Germania, şi 4 Cupe ale Germaniei.

"Astăzi este o zi tristă şi neagră pentru Bayern Munchen şi toţi fanii săi. Gerd Muller a fost cel mai mare atacant care a existat vreodată, o persoană bună şi o personalitate în lumea fotbalului. Suntem uniţi în această durere, alături de soţia sa Uschi şi de familia sa. Fără Gerd Muller, FC Bayern nu era clubul pe care noi toţi îl iubim azi. Numele său şi amintirea sa vor dăinui pentru totdeauna", a spus Herbert Hainer, preşedintele bavarezior.

"Vestea despre moartea lui Gerd Muller ne afectează profund pe toţi. E una dintre cele mai mari legende din istoria lui Bayern, realizările sale sunt de neegalat până azi şi vor fi pentru totdeauna parte din marea istorie a lui Bayern şi a fotbalului german. Ca fotbalist şi ca om, Gerd Muller este ca nimeni altul pentru FC Bayern şi pentru dezvoltarea clubului în unul dintre cele mai mari cluburi din lume. Gerd va fi în inimile noastre petru totdeauna", a spus şi Oliver Kahn.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-15

In legatura cu acest articol...

CANOTAJ. România a cucerit două medalii de AUR și una de BRONZ la Campionatului Mondial de juniori de la Plovdiv

Echipa de ARBITRI care va conduce meciul dintre Rapid și FCSB




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE